Foto

Miza pe o noua victorie in EuroLeague Women!

Chiar daca se afla la prima participare in cea mai importanta competitie intercluburi de pe Batranul Continent, campioana Romaniei, CSM Targoviste, pare sa fi gasit reteta succesului in grupele EuroLeague Women, baschetbalistele pregatite de antrenorii Georgios Dikeoulakos si Florin Nini reusind sa bifeze pana acum doua victorii consecutive in Grupa B. Miercuri seara, CSM Targoviste revine pe scena continentala, urmand sa primeasca in fata propriilor suporteri replica gruparii franceze Arras Pays D’Artois, cu incepere de la ora 18:00, jocul fiind transmis in direct de DIGI SPORT.
Cu gandul la calificare si la mentinerea sanselor reale in cursa pentru faza superioara a EuroLeague Women, CSM Targoviste isi asteapta increzatoare adversarul, care pare sa traverseze o perioada ceva mai dificila atat in cupele europene, cat si in prima liga a Frantei. Totusi, optimismul din tabara campioanelor Romaniei este oarecum rezervat, asta pentru ca gruparea franceza nu are nimic de pierdut in confruntarea de miercuri seara si poate incurca calculele targovistenilor. Fosta componenta a echipei Arras Pays D’Artois in sezonul trecut, internationala Gabriela Marginean, este convinsa ca jocul nu va fi deloc usor impotriva fostelor colege, dar considera ca CSM Targoviste porneste favorita, mai ales ca moralul noii sale echipe este foarte bun dupa succesele din Grupa B. Alaturi de Marginean, care a avut o evolutie constanta pana acum in EuroLeague Women, fiind principala “gura de foc” a campioanei Romaniei (n.n. – extrema de forta a CSM Targoviste si a nationalei Romaniei ocupa un onorant loc 3 in topul celor mai bune marcatoare din grupele EuroLeague Women, cu o medie de 19,3 puncte/meci), antrenorii Georgios Dikeoulakos si Florin Nini vor putea miza in jocul de miercuri seara si pe alte jucatoare de top, cu o buna experienta in cupele europene, precum Monique Currie, Elina Babkina, Jillian Robbins sau Milka Bjelica, astfel ca sansele de reusita par a fi asigurate. De partea cealalta, Arras Pays D’Artois este in cautarea primei victorii si a anuntat ca incearca sa-si vanda scump pielea la Targoviste, mizand pe un lot multinational, in care se afla Johanne Gomis si Aurelie Carmona (Franta), Dawn Evans (Germania), Ines Ajanovic (Serbia) si Radoslava Bachvarova (Bulgaria).
Dupa disputarea primelor 5 etape, iata cum arata clasamentul Grupei B:
1. Famila Schio – 9 puncte (5 jocuri)
2. Fenerbahce Istanbul – 7 puncte (4 jocuri)
3. GA Kosice – 7 puncte (4 jocuri)
4. CSM Targoviste – 6 puncte (4 jocuri)
5. Nadezhda Orenburg – 6 puncte (4 jocuri)
6. UE Sopron – 6 puncte (5 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 4 puncte (4 jocuri)
Conform FIBA-EUROPE, dupa disputarea jocurilor tur/retur din EuroLeague Women, primele patru clasate din fiecare serie si doua din cele mai bune echipe de pe locurile 5 se califica direct in faza superioara (14 echipe). Dar iata si programul urmatoarelor jocuri pe care CSM Targoviste le mai are de sustinut in Grupa B din EuroLeague Women, sezonul 2012/2013:
28.11.2012 – CSM Targoviste – Arras Pays D’Artois (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
05.12.2012 – GA Kosice – CSM Targoviste (ora 18:00)
13.12.2012 – Famila Schio – CSM Targoviste (ora 20:30)
19.12.2012 – CSM Targoviste – Fenerbahce Istanbul (ora 18:00)
16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)
 
Noiembrie, ultimul bal european pentru CSM!
 
Finalista editiei precedente a campionatului intern, CSM Satu Mare, va evolua joi seara pentru ultima oara in actuala stagiune a EuroCup Women, elevele antrenorului Dan Fleseriu urmand sa primeasca replica puternicei grupari ruse BC Chevakata, de la ora 18:00, jocul fiind transmis in direct de NORD VEST TV. In ciuda faptului ca soarta calificarii a fost deja decisa din etapa trecuta, cand BC Chevakata a dispus pe teren propriu de BLA Montpellier, cu scorul de 69-67, acumuland astfel doua puncte uriase in clasament si asigurandu-si vizele pentru faza superioara, CSM Satu Mare se gandeste sa paraseasca intrecere europeana cu fruntea sus in fata propriilor suporteri. Astfel, desi are o misiune dificila, antrenorul Dan Fleseriu cauta solutii pentru a bifa o noua victorie in palmaresul echipei sale si pare destul de optimist si increzator, dar numai cu o conditie: elevele sale sa nu repete greselile din Rusia, cand BC Chevakata s-a impus lejer cu 74-38. De altfel, va fi un joc fara o miza importanta, in care ambele echipe vor incerca sa ofere publicului un spectacol baschetbalistic de calitate si, de ce nu, CSM Satu Mare sa le ofere si satisfactia unei victorii de palmares.
Dar iata si clasamentul Grupei A dupa cinci etape, cu precizarea ca primele doua echipe se califica in faza superioara:
1. BLA Montpellier – 9 puncte
2. BC Chevakata – 9 puncte
3. CSM Satu Mare – 7 puncte
4. SISU Gentofte – 5 puncte
 
Sperante pentru Final 4 CEWL
 
Fosta castigatoare a Ligii Europei Centrale, BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad revine miercuri seara sub lumina reflectoarelor din CEWL, echipa pregatita de antrenorul Dan Moraru urmand sa evolueze pe terenul “laternei rosii” din Grupa B, DSK Praga. Cu gandul la FINAL 4 CEWL, gruparea aradeana si-a propus sa nu faca nici un pas gresit si sa-si pastreze astfel invincibilitatea din actualul sezon european.
Dar iata clasamentul Grupei B, dupa disputarea primelor doua etape:
1. BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad – 4 puncte
2. SKBD Rucon Spisská Nová Ves – 3 puncte
3. Valosun KP Brno – 3 puncte
4. DSK Basketball Praga – 2 puncte
Dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in FINAL 4 CEWL, turneu programat sa se dispute in perioada 23-24 februarie 2013. Dar iata si programul jocurilor pe care BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad le mai are de disputat in Grupa B:
28.11.2012 – DSK Praga - BC Univ. Goldis ICIM Arad
12.12.2012 – Rucon Spisska - BC Univ. Goldis ICIM Arad
09.01.2013 – KP Brno - BC Univ. Goldis ICIM Arad
23.01.2013 - BC Univ. Goldis ICIM Arad – DSK Praga
 
 
FOTO – CSM Targoviste pregatita pentru o noua victorie (copyright - http://www.facebook.com/FuriaOrange)

Parteneri