Foto

Momente de neuitat la Superbet All Star Game, Sibiu 2017

Cea de-a XVI-a editie a ALL STAR GAME a incins, sambata seara, parchetul Salii Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, stelele Ligii Nationale de Baschet Masculin reusind sa incante o asistenta extrem de numeroasa, care timp de aproape trei ore a gustat din plin toate momentele aflate in „meniul” organizatoric pregatit de Federatia Romana de Baschet si BC CSU Sibiu. Desi rezultatul final al mult asteptatei confruntari dintre selectionatele SUD si NORD a contat mai mult pentru statistica, sa mentionam pentru istorie ca fluierul final al spectacolului stelar din LNBM, editia 2017, a consemnat victoria „sudistilor”, cu scorul de 119-109 (28-21, 30-36, 33-29, 28-23), iar Jamar Abrams a fost desemnat MVP.

Cel mai asteptat spectacol baschetbalistic al actualului sezon a avut o reteta organizatorica de succes, evenimentul derulandu-se pe durata a trei ore intr-o atmosfera de vis apreciata la scena deschisa de fanii care au umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor „Transilvania” din Sibiu. Cum era si firesc, in traditionala disputa dintre selectionatele NORD si SUD stelele LNBM au fost deosebit de generoase si au oferit publicului multe faze spectaculoase, cu slam-dunk-uri inedite, cosuri de la foarte mare distanta, alley-op-uri ingenioase, driblinguri fanteziste si nu in ultimul rand pase imprevizibile. Toate acestea, pigmentate la fiecare time-out cu momente unicat asigurate de legendarul ansamblu folcloric „Junii Sibiului”, dar si cu multe concursuri interactive. A fost o noua seara magica, cu un spectacol pe cinste, limbajul comun din Sala Sporturilor „Transilvania” fiind BASCHETUL!
Intr-o atmosfera deosebita, componentii selectionatelor NORD si SUD si-au facut aparitia rand pe rand sub lumina reflectoarelor din arena sibiana iar tanara vedeta locala Dominique Simionescu a interpretat Imnul National. A urmat un moment gustat din plin de asistenta, presedintele FRB, Horia Paun, acordand presedintelui „Asociatiei al 6-lea Jucator”, Claudiu Hila, o placheta pentru meritele galeriei sibiene, care reuseste meci de meci sa realizeze o atmosfera deosebita in tribune. „Sa inceapa spectacolul”, a spus anouncer-ul Victor Mihalcea, un adevarat „one man show” care a ridicat „temperatura” in sala prin interventiile sale. Fara sa stea prea mult pe ganduri, componentii selectionatelor NORD si SUD s-au conformat rapid si au declansat pe teren o sarabanda de faze spectaculoase, Hardy, Abrams, Baciu si Hunter II  reusind sa „rupa” panourile cu slam-dunk-uri ingenioase. Ca si la editiile precedente, n-au lipsit din „meniu” concursul de aruncari de 3 puncte, castigat la mare lupta de Marius Runkauskas (Steaua CSM Eximbank), dar nici concursul de slam-dunk, in care idolul tribunelor, Kevin Hardy, s-a impus cu cateva reusite care au contrazis parca legea gravitatiei. Spre finalul serii, am asistat si la un moment care va ramane multa vreme intiparit in memoria participantilor, „Junii Sibiului” incingand o hora traditionala pe terenul de joc impreuna cu sportivii si antrenorii, dansul fiind apreciat din plin de toata asistenta. Finalul evenimentului a fost inundat de o ploaie de confetti multicolore, care a pus punct editiei 2017. Nu inainte insa, ca FRB sa puncteze memoria unuia dintre cei mai iubiti si valorosi jucatori sibieni, Elemer Torday, care a disparut prematur dintre noi in urma cu un deceniu dar care a ramas prezent in inimile tuturor, publicul scandand minute-n sir "Toci! Toci!" Si ca sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, tot la final americanul Jamar Abrams a fost desemnat MVP al SUPERBET ALL STAR GAME, SIBIU  2017, baschetbalistul de la SCM U Craiova reusind sa-si treaca in cont o linie statistica impresionanta.

Parteneri