Foto

Monika Boriga a fost cooptata in staff-ul tehnic al nationalei feminine a Romaniei

Una dintre cele mai emblematice sportive din baschetul feminin romanesc postdecembrist, Monika Brosovszky-Boriga, va fi prezenta la Eurobasket Women 2015 in calitate de antrenor secund al reprezentativei Romaniei! La inceptul acestei saptamani, fostul capitan al nationalei tricolore a acceptat oferta de a face parte din staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Florin Nini si s-a prezentat de urgenta in cantonamentul de pregatire de la Galati. “Sunt onorata sa fac parte din staff-ul tehnic al echipei Romaniei!”, a spus Monika Boriga.
 
Capitan al reprezentativei feminine a Romaniei mai bine de un deceniu si participanta la mai multe turnee finale ale Campionatelor Europene, Monika Brosovszky-Boriga a fost cooptata la inceputul acestei saptamani sa faca parte din staff-ul tehnic tricolor coordonat de antrenorul Florin Nini, urmand sa fie prezenta pe banca in calitate de antrenor secund la Eurobasket Women 2015. Considerata una dintre cele mai valoroase produse ale baschetului feminin romanesc postdecembrist, Monika Boriga nu se afla la prima “experienta” de acest gen, avand deja doua prezente consecutive ca antrenor secund al nationalei feminine de tineret a Romaniei la Europenele U20.
Pentru orice sportiv de performanta este o mandrie sa imbrace tricoul nationalei. Cu atat mai mult sa ai posibilitatea sa faci parte din staff-ul tehnic al nationalei! Sunt foarte onorata de oferta de a fi antrenor secund al reprezentativei Romaniei in campania pentru Eurobasket 2015 si am venit cu tot sufletul in cantonamentul tricolor. Sincer, nici nu ma gandeam la aceasta posibilitate, iar atunci cand mi s-a propus nici nu am stat pe ganduri. Sunt foarte bucuroasa ca pot fi alaturi de fete, sa simt din nou emotiile si atmosfera meciurilor de la un turneu final european si sa pot sa sprijin cat mai mult echipa nationala. Voi impartasi fetelor din experienta pe care am capatat-o ca jucatoare la echipa nationala... Cu multe dintre ele am fost colege de echipa sau colege la nationala si le cunosc foarte bine! Imi doresc sa le fiu o prietena apropiata, sa le pot ajuta cat mai mult si sa aduc un plus, cat de mic, la evolutiile de la Eurobasket Women 2015”, a declarat Monika Boriga, care a fost prezenta la ultimul Campionat European la care a participat nationala Romaniei, in 2007, la Chieti, fiind colega in echipa condusa pe atunci de antrenorul belgian Marc Silvert cu mai tinerele Florina Pascalau, Ancuta Stoenescu, Annemarie Parau si Andreea Orosz-Olah.
Astfel, sambata si duminica, la meciurile amicale cu nationala Republicii Moldova din Sala Sporturilor din Galati, Monika Boriga isi va face debutul international ca antrenor secund al reprezentativei tricolore de senioare, dupa ce in urma cu doi ani a debutat ca antrenor secund al nationalei feminine U20 a Romaniei. “Am emotii! Ma simt ca la prima convocare ca sportiva! Numai ca, intre timp, am capatat un plus urias de experienta...”, a mai spus Monika Boriga.
Reamintim ca, sambata, de la ora 18:00, si duminica, de la ora 16:00, reprezentativa Romaniei va primi in Sala Sporturilor din Galati replica nationalei similare a Republicii Moldova in doua confruntari amicale. Dar iata si componenta nationalei noastre:
 
1. Parau Annemarie (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
2. Cursaru Gabriela (Phoenix Galati)
3. Stoenescu Anca (CSM Targoviste)
4. Pop Claudia (Gernika Bizkaia)
5. Olah (Orosz) Andreea (CSM Targoviste)
6. Ursu Sonia (Olimpia CSU Brasov)
7. Sipos Anca (CSBT Alexandria)
8. Stoiedin Adina (BCM Danzio Timisoara)
9. Pavel Eliszabeth (CSU Alba Iulia)
10. Craciun Alina (BC UVG ICIM Arad)
11. Pascalau Florina (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
12. Irimia Gabriela (Olimpia CSU Brasov)
13. Filip Romina (Phoenix Galati)
14. Cutas Cristiana (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
* Gabriela Marginean (Abdullah Gul University Kayseri) si Cristina Bigica (Marquette University) se vor alatura nationalei incepand din finalul sapatamanii viitoare.
 
Staff tehnic:
1. Nini Florin - antrenor principal
2. Radu Alexandru - antrenor secund
3. Boriga Monika - antrenor secund
4. Stanciu Alexandru - team manager
5. Moreno Silva Hose - preparator fizic
6. Hristos Nikitas Poulis - fizioterapeut
7. Radu Bernard - fizioterapeut
8. Chetan Lucian - doctor
 

Parteneri