Foto

Muntenegru, o nuca prea tare pentru tricolori

Nationala masculina U16 a Romaniei a fost invinsa ieri seara cu scorul 66-53, de reprezentativa Muntenegrului, una dintre cele mai puternice echipe participante la Campionatul European. Ai nostri, timp de trei sferturi, au jucat de la egal la egal cu muntenegrenii, insa in ultimele minute de joc tricolorii n-au mai avut luciditatea de a marca si de a sparge gheata cu o victorie importanta la acest Campionat European.
 
Inceputul de meci a apartinut oaspetilor, insa plini de curaj si de pofta de joc, elevii trioului Georgiev, Totolici, Trif, au revenit si au reusit sa adjudece primul sfert cu 15-13. In a doua secventa a primei reprize, muntenegrenii au profitat de cateva erori ale nationalei noastre si au reusit sa intre la pauza cu  un avantaj de trei puncte.

Reintorsi de la vestiare cu forte proaspete si cu mai multa incredere, tinerii tricolori s-au batut ca niste lei pentru fiecare minge si dupa 30 de minute de joc, tabela Salii Sporturilor din Dobroesti indica 46-43 pentru Romania.

Sperantele de a castiga aceasta intalnire importanta n-au durat mult, muntenegrenii au turat la maximum motoarele si au reusit un ultim sfert de exceptie (23-7) care a pecetluit rezultatul final.

Marcatorii Romaniei:
Dragos Onear (1 p)
Madalin Potcoava (2p)
Caius Covrig (16p, 7 rec)
Stefan Tanasie (12p - 1X3, 5 rec, 2 interceptii)
Marius Ciotlaus (4p, 3 rec, 2 interceptii)
Nandor Kuti (9p, 4 rec, 2 interceptii)
Csongor Barabasi (3p, 2 rec, 3 pase decisive)
Emanuel Cate (6p, 14 rec)

Au mai evoluat: Stefan Neagu, Dragos Gheorghe, Panturu Eugen si Rares Uta.



Parteneri