Foto

Muntenegru a invins Romania in debutul Europenelor U18, feminin

Reprezentativa feminina de junioare a Romaniei a inceput cu stangul Campionatul European U18 de la Timisoara si Oradea, tinerele noastre baschetbaliste cedand, joi seara, in fata selectionatei similare a Muntenegru, cu scorul de 45-63 (12-9, 13-15, 7-17, 13-22), intr-un meci care a contat pentru prima etapa a Grupei D. Sambata seara, de la ora 18:00, tricolorele noastre se vor confrunta in Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timisoara cu nationala Ucrainei, care in etapa inaugurala a cedat in fata Ungariei, cu scorul de 42-62.
 
Incepand din data 17 iulie si pana in 27 iulie, municipiile Timisoara si Oradea gazduiesc meciurile Campionatului European U18, feminin, Divizia B, competitia continentala adunand la start 17 reprezentative nationale, printre care se numara si cea a Romaniei. Joi seara, la putin timp dupa festivitatile de deschidere care au avut loc in acelasi timp atat in Timisoara, cat si in Oradea, Sala Sporturilor „Constantin Jude” a gazduit meciul inaugural al nationalei noastre, tinerele tricolore intalnind selectionata similara a Muntenegru. Depasind rapid emotiile debutului, baschetbalistele pregatite de antrenorii Florin Covaciu, Carmin Popa si Simona Catineanu au intrat bine in joc si au reusit sa termine primul sfert in avantaj, scor 12-9. Echilibrul din primul sfert s-a mentinut si in urmatoarele zece minute, cu un mic plus pentru adversare, astfel ca la pauza, tinerele noastre jucatoare au intrat la vestiare cu un avans de un singur punct, scor 25-24. La reluare, Muntenegru mareste presiunea si forteaza desprinderea, speculand si faptul ca Romania a inceput sa cedeze fizic, astfel ca inaintea inceperii ultimului sfert adversarele noastre conduceau pe tabela cu 41-32. Diferenta s-a marit din pacate si mai mult in ultima parte, Muntenegru speculand foarte bine greselile si ratarile echipei noastre. In cele din urma, la capatul unui joc care se anunta a fi echilibrat, dar in care nationala noastra a cedat fizic pe final, Muntenegru a castigat la o diferenta destul de mare, fluierul final consemnand victoria oaspetelor, cu scorul de 63-45.
Conform datelor statistice oficiale, punctele Romaniei au fost marcate de MAXIM (12 p, 3x3, 5 rec, 1 pasa, 1 int), SFARLEA (11 p, 1x3, 3 rec), KELEMEN (4 p, 4 rec, 3 pase, 3 int), FERARIU (4 p, 4 rec, 1 pasa), LENART (4 p, 7 rec, 1 pasa, 2 int), GHERMAN (4 p, 1x3), PETER (4 p, 1 int) si DEBRECZI (2 p, 4 rec, 2 int). Au mai evoluat AURSULESEI (1 cap), BUZOGANY (7 rec, 1 pasa, 4 cap), NEAGU (7 rec, 2 int) si MATEI (1 rec).
De la invingatoare s-a remarcat Manojlovic (11 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 4 int).
 
Conform programului competitional, Romania mai are de jucat in cadrul Grupei D impotriva nationalelor Ucrainei (19.07.2014, ora 18:00) si Ungariei (21.07.2014, ora 18:00).

Primele doua clasate din fiecare grupa se califica in seriile semifinale E si F, urmand ca primele doua echipe clasate din fiecare serie sa acceada in semifinalele intrecerii gazduite de Timisoara si Oradea. Conform datelor prezentate de FIBA-Europe, echipele care vor urca pe podiumul Campionatului European U18, feminin, Divizia B, vor obtine automat si accederea in elita continentala.

Parteneri