Foto

Muntenegru si Serbia, pregatire in familie pentru Eurobasket Women 2015

Cu 30 de zile inaintea debutului meciurilor din cadrul grupelor Eurobasket Women 2015, intreceri care vor fi gazduite in perioada 11-15 iunie, de Timisoara, Oradea, Sopron si Szombothely, Federatia Romana de Baschet va incerca sa va prezinte zilnic cat mai multe informatii din tabara reprezentativei nationale a Romaniei, cat si din tabara viitoarelor noastre adversare, Muntenegru, Cehia, Ucraina si Franta, si a celorlate participante la turneul final european.

Tinand cont de faptul ca echipa Romaniei va debuta in cadrul Grupei A, la Timisoara, in data de 12 mai, impotriva selectionatei similare a Muntenegru, astazi va prezentam cateva informatii “calde” din tabara “rosiilor”, care si-a inceput pregatirile sub bagheta selectionerului Momir Milatovic.
 
Primele meciuri amicale pentru Muntenegru: 1-1 cu Serbia!
 
Reprezentativele feminine ale Serbiei si Muntenegru au inceput in familie pregatirile pentru Eurobasket Women 2015, “rosiile”, asa cum sunt poreclite jucatoarele echipei nationale a Muntenegru, deschizand o serie lunga de meciuri amicale cu doua partide jucate la mare inaltime, in statiunea montana Zlatibor din vestul Serbiei.
Prima adversara din Grupa A a Romaniei, puternica selectionata a Muntenegru, si-a stabilit lotul largit pentru Eurobasket Women 2015 in data de 28 aprilie si a bifat primul succes cu Serbia, cu scorul de 61-56, pe data de 5 mai. A doua zi, incomoda reprezentativa a Serbiei s-a impus, cu scorul de 73-66, dar impresia lasata de Muntenegru a fost pozitiva. “Este un oponent greu de depasit, asta si pentru ca joaca un baschet agresiv si foarte determinat” a declarat Marina Maljkovic, antrenorul principal al Serbiei. De pe parchetul salii din Zlatibor nu au lipsit jucatoarele importante ale Muntenegru, Iva Perovanovic (Orduspor), Aleksandra Vujovic (Rivas Ecopolis), Milka Bjelica (Hatay) si Jelena Skerovic (Osmanye). Perovanovic, pivotul titular al nationalei “rosiilor”, a reusit un double-double in primul meci, cu 15 puncte si 11 recuperari, iar in cea de-a doua partida si-a trecut in cont  17 puncte. Nu au fost folosite Jelena Dubljevic, proaspat campioana a Turciei cu Galatasaray Istanbul, Natasa Popovic (Celik) si Angelica Robinson, extrema de forta la Avenida Salamanca, jucatoare de origine americana care a fost naturalizata. Selectionerul Momir Milatovic asteapta de la acest Eurobasket prima mare performanta, dupa ce, in urma cu patru ani, in Polonia, Muntenegru a ajuns in sferturile de finala si a prins un loc in turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Echipa Muntenegru isi va continua pregatirea in Zlatibor pana in data de 13 mai, dupa care va juca alte doua meciuri amicale impotriva selectionatei Rusiei, pe 14 si 15 mai, pe teren propriu, in Sala Sporturilor din Budva.
Reamintim ca la ultima editie a Eurobasket Women, in 2013, in Franta, reprezentativa Muntenegru s-a clasat pe locul 9, dupa ce a ocupat locul secund in Grupa A, cu doua victorii si o infrangere, iar in faza secunda a competitiei, in Grupa E, a acumulat trei infrangeri consecutive.

Parteneri