Foto

Natalia Hejkova ofertata de FRB sa pregateasca nationala de senioare

De mai multe saptamani, presedintele FRB, Carmen Tocala, a reluat negocierile cu celebra antrenoare slovaca Tatiana Hejkova de a prelua carma nationalei feminine a Romaniei. Dupa ce la ultima campanie de calificare la turneul final al EuroBasket negocierile au esuat deoarece tehnicianul slovac a semnat un contract cu echipa Ros Casares Valencia, in prezent, presedintele FRB a reluat discutiile si este foarte posibil ca Natalia Hejkova sa devina noul antrenor al tricolorelor noastre. De mentionat ca in cadrul negocierilor se discuta atat despre partea financiara a contractului, cat si despre programul de pregatire al nationalei noastre pentru campania de calificare la EuroBasket 2013 (cantonamente, meciuri de verificare), dar si despre conditiile oferite sportivelor. In cazul in care partile ajung la un numitor comun in toate planurile, contractul va fi semnat la finele acestei luni, la Istanbul, cu ocazia fazei finale a EuroLigii.
Pentru cei care nu o cunosc pe Natalia Hejkova, sa mentionam ca are un CV impresionant atat ca sportiva (fosta componenta a nationalei Cehoslovaciei), dar mai ales ca antrenoare: a obtinut de noua ori calificarea in fazele finale ale celei mai importante competitii europene inter-cluburi si si-a trecut in palmares patru trofee in EuroLiga feminina cu MBK Ruzomberok si Sprtak Moscova Vidnoje. Hejkova a avut mai multe experiente si la nivelul echipelor nationale, aflandu-se atat la carma nationalei Slovaciei (locul 8 la Mondiale), dar mai ales in staff-ul echipei Rusiei (antrenor principal – Igor Grudin), unde a obtinut o medalie de aur la EuroBasket si una de bronz la JO 2008.
In plus, in cadrul acelorasi discutii, presedintele FRB negociaza si cu Natasha Hrisenkova, fostul secretar general al federatiei slovace si actual membru in Board-ul FIBA-Europe, despre posibilitatea de a deveni managerul loturilor feminine ale Romaniei.


Foto: FIBA-Europe - Natalia Hejkova in timpul unui time-out la echipa Ros Casares

Parteneri