Foto

Nationala de senioare a Romaniei s-a reunit la Cheile Gradistei

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei isi continua campania de pregatire pentru Eurobasket Women 2015 sub comanda antrenorului Florin Nini, mare parte dintre componentele lotului tricolor fiind deja prezenta in cantonamentul de la Cheile Gradistei-Fundata. Dupa un sezon extrem de incarcat, tricolorele vor beneficia, astfel, de un nou stagiu de pregatire la altitudine, care se va incheia in data de 3 mai, locatia aleasa de staff-ul tehnic fiind ideala pentru refacere si antrenamente.
 
Cu aproape 50 de zile inaintea debutului Eurobasket Women 2015, intreceri care vor fi gazduite, in premiera, in perioada 11-28 iunie 2015, de sase orase din Romania si Ungaria, antrenorul principal al nationalei de senioare, Florin Nini, a convocat pentru un nou stagiu de pregatire in varf de munte mai multe sportive de top care se afla in vederile sale pentru participarea la turneul final continental. Lotul largit al Romaniei pentru perioada de pregatire urmatoare, aprilie-iunie 2015, este format din urmatoarele 16 sportive:
1. Parau Annemarie (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
2. Cursaru Gabriela (Phoenix Galati)
3. Stoenescu Anca (CSM Targoviste)
4. Marginean Gabriela (Abdullah Gul University Kayseri)
5. Pop Claudia (Gernika Bizkaia)
6. Olah (Orosz) Andreea (CSM Targoviste)
7. Bigica Cristina (Marquette University)
8. Ursu Sonia (Olimpia CSU Brasov)
9. Sipos Anca (CSBT Alexandria)
10. Stoiedin Adina (BCM Danzio Timisoara)
11. Pavel Eliszabeth (CSU Alba Iulia)
12. Craciun Alina (BC UVG ICIM Arad)
13. Pascalau Florina (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
14. Irimia Gabriela (Olimpia CSU Brasov)
15. Filip Romina (Phoenix Galati)
16. Cutas Cristiana (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Din pacate, desi se aflau in vederile staff-ului tehnic, nu se mai afla pe lista prezentata mai sus alte trei sportive, care au probleme medicale majore: Alexandra Uiuiu (accidentata grav la Final Four Cupa Romaniei), Anita Meszaros (recidiva la genunchiul stang) si Hanna Demeter (operatie de menisc).
Astfel, dupa o pregatire de aproximativ doi ani, in care au mai fost testate si alte jucatoare, precum Paula Lenarth, Kincko Kelemen, Stefan Adelina, Andra Ionescu, Dora Ardelean sau Andreea Pop, staff-ul tehnic roman s-a oprit la un lot largit format din 16 sportive, care vor trage din greu in aceasta perioada pentru a avea o comportare cat mai notabila la Eurobasket Women 2015.
Conform antrenorului principal Florin Nini, care va mai fi ajutat in aceasta campanie de secundul Radu Alexandru si de preparatorul fizic Christos Poulis, in prima perioada de pregatire nu va beneficia de prezenta Gabrielei Marginean, care evolueaza la echipa turca Abdullah Gul Kayseri in fazele finale ale play-off-ului TKBL, si nici de cea a Cristinei Bigica, prinsa cu examenele de absolvire la Marquette University. Totodata, cateva zile vor mai lipsi din cantonamentul de la Cheile Gradistei si finalistele LNBF, Parau Annemarie, Pascalau Florina, Cutas Cristiana, Stoenescu Anca si Olah Andrea, acestea fiind asteptate sa soseasca in varf de munte, joi, 23 aprilie, si sa inceapa programul de pregatire. In data de 4 mai este programata vizita medicala la Institutul National de Medicina Sportiva din Capitala, dupa care vor urma alte noi etape de pregatire la Galati si Bucuresti, pigmentate cu meciuri amicale internationale, iar la finele lunii mai, nationala Romaniei va participa la un puternic turneu international in Belarus.
Reamintim ca echipa Romaniei a fost distribuita de FIBA-Europe in Grupa A a Eurobasket Women 2015, tricolorele urmand sa evolueze la Timisoara, in Sala Sporturilor “Constantin Jude”, impotriva puternicelor selectionate ale Frantei, Cehiei, Ucrainei si Muntenegru.

Parteneri