Nationala de seniori a ocupat locul doi la Turneul de la Munster (Actualizat)

In ultimul meci disputat la Turneul de pregatire de la Munster (Germania), nationala de seniori a Romaniei a invins echipa universitara a Japoniei cu scorul 90-85 si s-a clasat pe locul al doilea, gratie celor doua victorii obtinute in cele trei jocuri disputate.

Dupa infrangerea in extremis de ieri din fata nemtilor, tricolorii pregatiti de americanul Carl John Neumann si Andrei Beatu s-au razbunat astazi pe japonezi si au castigat duelul din sala din Munster. Cu un start perfect, 29-23, Silvasan si compania n-au dat nici o sansa niponilor si au fortat si in sfertul al doilea pentru o diferenta de 11 puncte obtinuta pana la pauza. Ultimele doua sferturi le-au apartinut la limita asiaticilor, dar evolutia foarte buna a triadei Tudor Dumitrescu, Mihai Silvasan si Andrei Capusan nu a permis adversarilor o rasturnare de situatie.

Dar iata intreaga evolutie a echipei nationale de seniori:

Adrian Tudor (8p, 5 rec, 6 pase decisive)
Ionut Dragusin (12p, 10 rec)
Paul Chetreanu (2p, 2 interceptii)
Andrei Capusan (16p, 9 rec, 2 capace)
Teodor Jucan (6p, 8 rec)
Cristian Jakab (9p)
Mihai Silvasan (17p - 4 X 3, 8 rec, 2 pase decisive).


Mihai Silvasan desemnat MVP

Capitanul echipei nationale de seniori, Mihai Silvasan, a fost desemnat la final MVP-ul Turneului de la Munster. Clujeanul a impresionat prin evolutia de exceptie din ultimele doua jocuri, cand a reusit in total 50 de puncte. In partida de ieri cu Germania, Silvasan a marcat 33 de puncte (9 X 3), in timp ce in ultimul joc a mai izbutit patru aruncari din afara semicercului.

Nationala de seniori a Romaniei va reveni maine seara in tara si va relua pregatirile in Arena de Baschet din Capitala.


====================================


In cadrul Turneului de pregatire de la Munster, nationala de seniori a Romaniei a cedat astazi la limita in fata Germaniei, cu scorul 62-60. Desi meciul a inceput sub semnul echilibrului, in sfertul al doilea "panzarele" s-au distantat la opt lungimi de nationala pregatita de Carl John Neumann si Andrei Beatu, profitand si de accidentarea lui Adrian Tudor din minutul 14. Revigorati la cabine de discursul mobilizator al antrenorului american, Silvasan si compania au dat tonul revenirii si s-au apropiat la un punct de adversari, dar arbitrajul extrem de ostil de pe toata durata intalnirii nu le-a permis tricolorilor sa preia conducerea si sa se distanteze pe tabela .
Dar iata si marcatorii Romaniei:

Adrian Tudor (4p, 4 rec)
Ionut Dragusin (9p, 7 rec, 2 capace)
Paul Chetreanu (5p, 4 interceptii)
Stefan Vasile (1p, 1 rec)
Andrei Capusan (3p, 5 rec)
Octavian Popa Calota (6p, 3 rec, 2 pase decisive)
Mihai Silvasan (33p, 5 rec).

Au mai evoluat: Ioan Alexandru Pop, Tudor Dumitrescu, Vasile Stefan, Teodor Jucan, Cristian Jakab.

In celalalt meci al zilei, Brazilia a invins Japonis cu scorul 100-86. Ultimul test al tricolorilor este programat maine, de la ora 20:15, in compania Japoniei.

====================================

Echipa nationala de seniori a Romaniei a invins in primul meci de la Turneul de Munster (Germania), echipa universitara a Braziliei, cu scorul 77-72. Tricolorii condusi de americanul Carl John Neumann si Andrei Beatu au castigat primele trei sferturi ale intalnirii cu sud-americanii si au fost mai mereu la conducerea jocului, chiar daca pe final au scazut ritmul.

Marcatorii Romaniei din aceasta seara au fost:

Adrian Tudor (7p, 3 pase decisive)
Ionut Dragusin (9p, 7 rec, 2 capace)
Tudor Dumitrescu (17p - 5X3, 3 rec)
Paul Chetreanu (8p, 5 rec)
Stefan Vasile (1p, 1 rec)
Andrei Capusan (22p, 5 rec)
Teodor Jucan (2p, 11 rec)
Cristian Jakab (2p, 2 rec)
Mihai Silvasan (9p, 6 rec, 6 pase decisive).

Urmatorul meci al seniorilor va avea loc maine de la ora 20:15 (ora locala), impotriva Germaniei.

Parteneri