Foto

NATIONALA FEMININA: BLESTEMUL CONTINUA!

Momente de groaza in secunda 20 a jocului dintre ICIM UVG Arad si CSM Satu Mare; atat pentru echipa din nordul tarii cat si pentru intreaga suflare baschetbalistica din Romania. Una dintre cele mai bune jucatoare ale CSM-ului, componenta a echipei nationale, Claudia Pop, s-a accidentat grav.

Verdictul dat ieri de medici a fost necrutator: Claudia are ruptura de ligament incrucisat interior si va fi indisponibila cel putin 6 luni. Asa se face ca nationala Romaniei pierde inca o jucatoare valoroasa, in perspectiva campaniei de calificare la Eurobasket 2013, dupa ce, in primavara, si pivotul Florina Pascalau s-a "rupt" la un meci din campionatul Italiei.

FR Baschet ii ureaza Claudiei Pop insanatosire grabnica!

Ironia sortii face ca Florina si Claudia sa fie bune prietene, cele doua suferind practic acelasi tip de accidentare: ruptura de ligamente incrucisate... Pascalau s-a accidentat cu cateva secunde inainte de finalul unui meci de campionat, iar Pop la doar cateva secunde dupa debutul unui meci.

In aceste conditii, misiunea din aceasta vara a nationalei de senioare devine tot mai grea, insa nu imposibila. In Grupa D a preliminariilor pentru Eurobasket 2013, Romania va intra in competitie luna viitoare, pe 13 iunie, atunci cand va intalni, acasa, Suedia. Celelalte adversare ale tricolorelor sunt Germania, Spania si Bulgaria. Primele doua locuri din grupa se vor califica la Eurobasket 2013.

Parteneri