Foto

Nationala masculina U18 debuteaza la Campionatul European de la Sarajevo

Edward Stanescu (Sarajevo / Bosnia Hertegovina)

Echipa nationala masculina U18 a Romaniei a ajuns cu bine in aceasta seara la Sarajevo, dupa un drum lung extrem de istovitor, dar cu peisaje superbe, desfasurat pe teritoriul a trei state: Romania, Serbia si Bosnia. Tricolorii pregatiti de Eugen Ilie si Paul Miron au plecat marti dimineata din cantonamentul de la Drobeta Turnu  Severin, au traversat Dunarea si apoi s-au aventurat prin tinuturile muntoase din Serbia, ajungand in Capitala Bosniei aproximativ in jurul orei 23:00 (ora Romaniei). Nici la trecerea frontierei delegatia noastra n-a fost scutita de emotii, vama dintre Serbia si Bosnia fiind o adevarata reduta cucerita de ai nostri dupa aproximativ 20 de minute de parlamentari intre oficiali si vamesi. Convinsi si incantati de tenacitatea romanilor, politistii de frontiera din Bosnia  au permis accesul delegatiei noastre, in final tot personalul imbracat in uniforma  urand mult succes baietilor la europene.

Ajunsi pe pamant bosniac, jucatorii au inceput sa devina din ce in ce mai concentrati pe masura ce kilometri se scurgeau cu repeziciune pe sub rotile microbuzului, iar capitala Bosniei incepea sa se vada la orizont.

Chiar daca  sortii ne-au aruncat intr-o grupa urata cu Belarus, Ungaria, Israel, Anglia si Scotia, tinerii nostri jucatori sunt mai decisi ca oricand sa faca o figura frumoasa si sunt gata, psihic si fizic,  de lupta de la europene.

La ora redactarii corespondentei, delegatia Romaniei s-a retras in camere, urmand ca maine sa aiba loc primul antrenament de la ora 15:00, iar pe seara deschiderea oficiala a Campionatului European. Din 9 august 2012 incep meciurile oficiale, primul adversar scos in cale fiind Belarusul.

Dar iata delegatia Romaniei prezenta la Campionatul European U18, competitie gazduita de Sarajevo in perioada 09 august - 19 august 2012:

4  Dimitris RASTY (CN AUREL VLAICU)
5  Andrei CIORDAS (LPS BIHORUL Oradea)
6  Mehmet Alberto HORTOGLU (Galatasaray Istanbul)
7  Mirel Claudiu DRAGOSTE (U-Mobitelco Cluj-Napoca)
8  Andrei Vladut ENE (CSS Ploiesti)
9  Andrei DAMIAN (CSS Ploiesti)
10 Vlad Lucian POPOVICI (CSS Unirea Iasi) capitanul echipei
11 Vlad Ovidiu STOICOVICIU (CN Aurel Vlaicu)
12 Cristian ANGHEL (U-Mobitelco Cluj-Napoca)
13 Raul COVACIU (CSS Bega Timisoara)
14 Vlad COBZARU    (CSS Unirea Iasi)
15 Vlad TINCU (CSS Sibiu)


Staff tehnic:

Eugen Ilie (antrenor principal)
Paul Miron (antrenor secund)
Cristian Stan (kinetoterapeut)





 

Parteneri