Foto

Nationala masculina U18 disputa azi ultimul meci la Campionatul European

Edward Stanescu (Sarajevo / Bosnia Hertegovina)

Dupa zece zile de competitie, nationala tricolora U18 va spune astazi adio Campionatului European organizat la Sarajevo. In ultimul joc de la turneul continental, elevii lui Eugen Ilie si Paul Miron vor intalni Slovacia, in lupta pentru locurile 15-16, cu incepere de la ora 18:45 (19:45, ora Romaniei)

Ieri, nationala noastra a cedat cu 78-71 in fata Suediei, dupa un joc bun practicat de tricolori. Desi  au inceput bine si in prima repriza s-au distantat pe tabela de marcaj, imediat dupa minutele de odihna jucatorii nostri nu s-au regasit si au permis adversarilor sa porneasca ofensiva. Cinci minute au fost de-ajuns ca soarta meciului sa fie transata si tricolorii sa se vada aruncati in lupta pentru locurile 15-16.

Tot ieri, la Sarajevo s-au disputat si cele doua semifinale. Bosnia s-a calificat in ultimul act dupa ce a trecut la limita 64-63 de Anglia, nimeni alta decat adversara noastra din faza grupelor. In cealalta semifinala, Cehia a trecut de Finlanda cu scorul 85-63, iar astazi va avea loc o finala neasteptata intre Bosnia si Cehia. In finala mica Anglia va intalni Finlanda.

Imediat dupa festivitatea de inchidere a Campionatului European delegatia Romaniei va pleca spre tara, cel mai probabil maine la pranz  fiind sosirea pe pamant romanesc.
 
Vlad Stoicoviciu accidentat

 
Vlad Stoicoviciu, extrema nationalei masculine U18, nu a mai putut continua meciul de ieri cu Suedia, dupa ce a fost lovit puterni in nas de un adversar. Extrem de bataios, jucatorul nascut in Bucuresti a incercat sa se apere la o faza  ofensiva a scandinavilor, insa adversarul a apucat sa protejeze mingea si sa il loveasca neintentionat pe Stoico, asa cum este alintat purtatorul tricoului cu numarul 11. Imediat, staff-ul nostru a reactionat si l-a schimbat pe  Vlad Stoicoviciu pentru  a primit ingrijiri medicale. Ultimele cinci minute ale jocului, "leul" nationalei  a stat in afara terenului cu gheata si cu pansamente pentru stoparea hemoragiei nazale. Din fericire, la aceasta ora totul este in regula, iar in ultimul meci de la Campionatul European, Stoicoviciu va putea fi folosit fara probleme.

Parteneri