Foto

Nationala Romaniei U 18 intra in focurile Campionatului Mondial de 3 la 3

Reprezentativa masculina U18 de 3x3 a Romaniei va participa in perioada 9-11 septembrie 2011 la prima editie a Campionatului Mondial de tineret de baschet 3 la 3 de la Rimini.  Cu 24 de ore inainte plecarii spre Italia, Hristu Sapera (foto), antrenorul principal al tricolorilor, a acordat un scurt interviu in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet, in care a vorbit  despre asteptarile pe care le are de la jucatorii sai la Mondialul italian.
 

Mai sunt doua zile si intrati in focurile Campionatului Mondial de 3x3. Cum merge treaba acum pe ultima suta de metri?
Incercam sa inchegam echipa pentru participarea la primul Campionat Mondial, Divizia A, de trei la trei, care se organizeaza la Rimini, si cred ca este primul eveniment de o asemenea anvergura la care participa Romania.
 

In Turcia, la finalul lunii aprilie, Romania a participat, tot asa, la prima editie a  “World Children’s Games” si a venit acasa cu trofeul. Repetam performanta de la Ankara?
In Turcia am obtinut maximul din potentialul echipei noastre si incercam si la acest campionat sa jucam la capacitate maxima.
 

Ati stabilit impreuna cu oficialii FRB obiectivul de la Rimini?
Obiectivul nostru este sa castigam fiecare meci si sa ne luptam pentru fiecare minge, pentru fiecare punct si pentru fiecare victorie!
 

Suntem invitati peste tot la turneele de trei la trei. A ajuns Romania o forta in aceasta disciplina?
Cred ca Romania si-a facut un nume in circuitul de trei la trei, in competitiile organizate de FIBA sau de catre alte foruri, drept pentru care incercam sa pastram aceasta reputatie pe care ne-am facut-o in timp.
 

Multumim si va dorim multa bafta!
 
 
Adversari de calibru pentru Romania
La prima editie a Campionatului Mondial de tinere, de 3x3, tricolorii vor evolua in Grupa C, alaturi de selectionatele din  Canada, Germania, Anglia, Letonia,  Japonia, Nepal,Noua Zeelanda si Turcia.
 
Dar iata si componenta celorlaltor grupe:
Grupa A: Estonia, Grecia, India, Puerto Rico, Slovenia, Coreea de Sud, Sri Lanka, Tunisia, Ucraina
Grupa B: Austria, Egipt, Italia, Iordania, Qatar, Serbia, Singapore, Siria, Spania
Grupa C: Canada, Germania, Anglia, Letonia, Japonia, Nepal, Noua Zeelanda, Romania,  Turcia.
Grupa D: Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Guam, Olanda, Rusia, Africa de Sud, SUA.

O parte din meciuri vor fi transmise live de FIBATV, 3X3, Youtube Channel. Pentru mai multe detalii accesati link-ul http://rimini2011.fiba.com/ .
 
Reguli FIBA  la Campionatul Mondial de baschet 3X3
Componenta echipei este formata din trei jucatori (in teren) plus o rezerva. Durata jocului este de  doua reprize a cate cinci minute fiecare, cu un minut pauza intre cele doua perioade. In caz de prelungiri, se mai joaca o repriza de un minut. Daca scorul ramane egal, prima echipa care marcheaza doua puncte este declarata invingatoare. Timpul de atac este de 12 secunde pentru fiecare posesie si nu se poate cere time-out. Un jucator poate acumula maxim patru greseli personale, iar scorul maxim admis este de 21 de puncte.




Parteneri