Foto

Nationale U20 ale Romaniei se pregatesc pentru Europene

La putin timp dupa ce a fost trasa cortina si in Liga I, cei mai valorosi reprezentanti ai baschetului juvenil romanesc incep pregatirile pentru o participare cat mai buna la Campionatele Europene din aceasta vara. Primii care vor intra in focurile intrecerilor continentale sunt componentii loturilor nationale U20 ale Romaniei, competitia feminina urmand sa se deruleze in Israel, la Eilat, in perioada 8-16 iulie, in vreme ce intrecerea masculina va avea loc in Romania, la Oradea, in perioada 14-23 iulie.
 
Tinerii tricolori se antreneaza in Arena de Baschet
 
Astfel, la Bucuresti, sub bagheta antrenorului principal Tudor Costescu, sprijinit de secunzii Ionut Bascoveanu si Alexandru Ziguli, a avut loc reunirea lotului masculin U20, tinerii tricolori urmand sa se pregateasca in aceste zile in Arena de Baschet. Pentru competitia europeana de la Oradea, staff-ul tehnic se bazeaza pe un lot in care se regasesc atat sportivi ce activeaza in strainatate, cat si jucatori cu evolutii bune in LNBM sau sportivi remarcati in intrecerile interne U18 si U20. Conform listei oficiale transmisa la FIBA, nationala U20 a Romaniei cuprinde 23 de sportivi (nascuti 1997 sau 1998), dupa cum urmeaza: Emanuel Cate, Bogdan Popa, Rares Uta, Bogdan Nicolescu, Tudor Gheorghe, Nandor Kuti, Ionut Berceanu, Georges Darwiche, Andrei Iliescu, Amedeo Casale, Luca Paraschiv, Victor Petrache, Mihnea Andrei, Sebastian Ionescu, Tamas Boloni, Radu Virna, Camil Berculescu Rovinaru, Daniel Mainea, Andrei Muresan, David Engy Rosenfeld, Anton Diaconescu, Andrei Calenic si Lucas Tohatan. Unii dintre acestia sunt prinsi in prezent cu Bacalaureatul, urmand sa se alature in pregatire dupa incheierea examenelor. Dar iata si programul complet al pregatirilor pentru intrecerea continentala de la Oradea:
05 – 13 iunie - pregatire in Bucuresti
13 – 15 iunie – pregatire in Timisoara
15 – 17 iunie – meciuri amicale in Ungaria
18 iunie – 03 iulie – pregatire in Bucuresti
03 – 06 iulie – meciuri amicale in Macedonia
06 – 13 iulie – pregatire in Oradea
14 – 24 iulie – participare Campionat European U20, Divizia B, Oradea.
Reamintim ca nationala U20 a Romaniei a fost distribuita in Grupa C, tinerii tricolori urmand sa evolueze impotriva reprezentativelor Georgiei, Macedoniei, Albaniei si Maltei, ultima inlocuind nationala Bosniei&Hertegovina, care a anuntat FIBA ca nu va participa in competitie.
 
Tricolorele se reunesc la Brasov
 
Reunirea nationalei feminine U20 va avea loc, vineri, la Brasov, antrenorul principal Dan Calancea, sprijinit de secundul Miruna Crasnic, avand la dispozitie un lot format din 15 sportive, unele dintre acestea activand cu succes in strainatate, iar altele in LNBF. Conform datelor oficiale transmise la FIBA, in nationala feminina U20 a Romaniei se regasesc: Ana Ferariu, Claudia Dinu, Alina Pop, Ecaterina Armanu, Ioana Ghizila, Anda Bota, Roberta Bot, Alina Podar, Irina Enache, Claudia Stan, Raluca Matei, Mara Ticu, Diana, Nora Demeter, Diana Moldoveanu si Rita Bartok. Dar iata si programul complet al pregatirilor pentru intrecerea continentala de la Eilat:
09 – 24 iunie – pregatire in Brasov
25 iunie – 07 iulie – pregatire in Bucuresti
08 – 16 iulie – participare Campionat European U20, Divizia B, Eilat
Reamintim ca nationala U20 a Romaniei a fost distribuita in Grupa B, tinerele tricolore urmand sa evolueze impotriva reprezentativelor Irlandei, Marii Britanii, Croatiei, Israel si Belarus.

Parteneri