Foto

Nationalele de baschet 3x3 ale Romaniei lupta in sferturile de finala ale Europenelor

Nationalele de baschet 3x3 ale Romaniei (masculin si feminin) vor evolua astazi in sferturile de finala ale Campionatelor Europene, intreceri care se deruleaza la AFI Palace Cotroceni. Cvartetul tricolor format din Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei va intalni puternica nationala a Serbiei, principala favorita, de la ora 13:35, iar echipa noastra feminina formata din Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Anca Sipos si Andra Haas, va primi replica Cehiei, de la 14:45.
 
Cea de-a doua zi din programul celei de-a doua editii a Campionatelor Europene de baschet 3x3 s-a incheiat cu o aruncare de cosmar pentru nationala masculina a Romaniei, Ilya Alexandrov marcand in ultima secunda pentru victoria Rusiei, cu scorul de 20-19, rezultat care i-a trimis pe Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei, pe un culoar infernal, tricolorii urmand sa dea piept in sferturile de finala cu galonata echipa a Serbiei. Echipa la care evolueaza primii patru jucatori din clasamentul mondial FIBA 3x3 World Tour si este considerata marea favorita. Din pacate, astfel, Romania a scapat printre degete atat victoria, cat si prima pozitie in topul Grupei D, mai ales ca extrema de forta Catalin Vlaicu marcase un cos ce parea a fi decisiv, scor 19-18, cu doar cinci secunde inainte de final. Numai ca, atunci cand asistenta se pregatea sa sarbatoreasca victoria Romaniei, Alexandrov a gasit o traiectorie imposibila catre cos, din spatele semicercului, cu toata opozitia disperata a lui Bogdan Popescu de a opri aruncarea. Astfel, la capatul unui joc extrem de echilibrat, total nerecomandat cardiacilor, Rusia trece de Romania, cu scorul de 20-19. In celelalte doua jocuri, Rusia si Romania au invins pe rand echipa Slovaciei, cu 21-10, respectiv cu 17-12, rezultate care le-au asigurat ambelor echipe prezenta in sferturile de finala.
Dar iata si clasamentul final al Grupei D
1. Rusia – 2 victorii (41 p)
2. Romania – 1 victorie, 1 infrangere (36 p)
3. Slovacia – 2 infrangere (22 p)
 
Conform tabloului principal, in sferturile de finala, Romania va da piept cu galonata echipa a Serbiei, de la ora 13:35. In urma cu doi ani, cele doua nationale s-au mai intalnit in faza eliminatorie a Campionatelor Mondiale de baschet 3x3 de la Moscova, sarbii impunandu-se dupa un meci dramatic, in prelungiri, cu un cos inscris de Dejan Majstorovic.
 
Dupa ce sambata a beneficiat de o scurta pauza, nationala feminina a Romaniei, cap de serie numarul 8, va juca azi in sferturile de finala impotriva Cehiei, cea de-a patra favorita a competitiei, cu incepere de la ora 14:45. In faza preliminara, Romania a ocupat locul secund in Grupa A, dupa ce echipa noastra formata din Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Anca Sipos si Andra Haas, a invins Belgia si a cedat in fata Ungariei, iar Cehia s-a clasat pe locul 1 in Grupa D, dupa ce a obtinut doua victorii impotriva Spaniei si Austriei.

Tot astazi, Angel Santana va fi prezent in finala concursului mixt de aruncari de la mare distanta, urmand sa concureze pentru aurul continental impotriva olandezului Joey Schelvis, dar si a sportivelor Vega Gimeno (Spania) si Nataliya Skorbatyuk (Ucraina).
Pe de alta parte, zburatorii din concursul de slam-dunk se vor duela tot azi (ora 19:00) pentru coroana continentala, Vadym “Miller” Piddubchenko (Ucraina), Borja “ZeroGravity” Molinello (Spania), Arek “Aro” Przybylski (Polonia) si Gratian “I Bounce” Pintea (Romania) fiind pregatiti sa ofere un spectacol de zile mari.
 

Parteneri