Foto

Opt pentru un trofeu in play-off-ul LNBM

Cele mai valoroase echipe din sezonul regular al Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2013/2014, incep de maine, 25 aprilie, marea batalie pentru trofeul national, urmand sa se lupte in cadrul play-off-ului, conform programului stabilit in calendarul competitional. Astfel, in urma rezultatelor inregistrate in sezonul regular si a clasamentului definitivat in data de 5 aprilie, dupa derularea etapei a XXVI-a, in grila play-off-ului LNBM au acces: CSU Asesoft Ploiesti, CSM Oradea, BC Mures Tg. Mures, CSU Atlassib Sibiu, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, BCM U Pitesti, SCM U Craiova si Energia Rovinari.

Tinand cont de pozitia ocupata in finalul sezonului regular, iata cum arata programul disputelor din sferturile de finala ale LNBM, cu precizarea in ca in prima faza a play-off-ului se va juca dupa sistemul “cel mai bun din cinci jocuri”:
 
CSU Asesoft Ploiesti (locul 1) – Energia Rovinari (locul 8)
 
Campioana en-titre se reintalneste cu Energia Rovinari, dupa ce echipa gorjeana a reusit, chiar in fief-ul ploiestean, sa castige in urma cu doua saptamani FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, editia 2013/2014. Astfel, campionii revin pe teren cu gandul revansei, fiind dornici sa stearga cu buretele evolutia din semifinalele competitiei KO. Conform statisticilor, in sezonul regular, baschetbalistii pregatiti de Vladimir Arnautovic au castigat ambele dispute, cu 84-82 pe teren propriu, si cu 95-74 in deplasare, astfel ca in marea batalie din play-off pornesc cu prima sansa. Primele doua meciuri vor avea loc in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, in 25 si 26 aprilie, cu incepere de la ora 20:00.
 
CSM Oradea (locul 2) – SCM U Craiova (locul 7)
 
Finalista in recentul Final 4 Cupa Romaniei Superbet si ocupanta a locului secund la finele sezonului regular, CSM Oradea va porni in prima lupta din play-off avand avantajul terenului propriu, trupa pregatita de Cristian Achim fiind constienta, insa, ca SCM U Craiova este o “nuca” tare. De altfel, in ciuda pozitiilor din clasament, cele doua dispute din timpul sezonului regular au fost extrem de echilibrate, fiecare echipa adjudecandu-si victoria in fata propriilor suporteri:  76-75 la Oradea si 69-64 la Craiova. In plus, oltenii au realizat si un transfer important pe banca tehnica, bagheta de antrenor fiind preluata din mers de Marcel Tenter, antrenorul reprezentativei tricolore. Primele doua meciuri vor avea loc in Sala Sporturilor “Antonio Alexe” din Oradea, in 25 aprilie, de la ora 19:15 (transmis in direct de DIGI 24 Oradea si DIGI 24 Craiova), si in 26 aprilie, de la ora 19:00 (transmis in direct de DIGI 24 Oradea si DIGI 24 Craiova).
 
BC Mures Tg. Mures (locul 3) – BCM U Pitesti (locul 6)
 
Finalista sezonului trecut a LNBM, BC Mures Tg. Mures, va da ochi in prima faza a play-off-ului cu o echipa extrem de imprevizibila, BCM U Pitesti, gruparea pregatita de Hristu Sapera avand si avantajul moral al celor doua victorii obtinute in timpul sezonului regular. De altfel, BCM U Pitesti a fost singura echipa din campionat ca a obtinut victoria la Tg. Mures, cu 105-98, bifand si al doilea succes in fata propriilor fani, cu 84-74. Astfel, confruntarea dintre cele doua echipe se anunta a fi extrem de interesanta, muresenii avand, insa, avantajul terenului propriu, dar si un plus adus de revenirea dupa o lunga perioada de accidentare a sarbului Andrija Ciric. Primele doua meciuri vor avea loc in Sala Sporturilor din Tg. Mures, in 25 aprilie, cu incepere de la ora 19:00, si in 26 aprilie, cu incepere de la ora 18:00, si vor fi transmise in direct pe “ustream-ul” postat pe http://www.scmpitesti.ro.
 
CSU Atlassib Sibiu (locul 4) – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (locul 5)
 
Disputa dintre cele doua echipe este considerata ca fiind un adevarat derby al Ardealului, cu o traditie foarte indelungata si cu orgolii pe masura. Un fel de Steaua – Dinamo al vremurilor nu demult apuse, in care oricare dintre cele doua grupari poate emite pretentii la calificarea in semifinalele LNBM, mai ales ca pe teren se va aplica tactica “totul sau nimic”. In sezonul regular, ambele echipe si-au fructificat avantajul terenului propriu, baschetbalistii pregatiti de Miodrag Perisic castigand la Sibiu, cu 73-61, iar gruparea antrenata de Dorin Pintea invingand la Cluj, cu 92-68. Avand avantajul unui loc mai bun in clasament, CSU Atlassib Sibiu va disputa primele doua meciuri in fata propriilor suporteri, in Sala Sporturilor “Transilvania”, in 25 aprilie, cu incepere de la ora 18:00 (meci transmis in direct de DIGI 24 Cluj), si in 26 aprilie, cu incepere de la ora 18:00.

Parteneri