Foto

Participare record in Programul PerformBaschet, Un pas inainte!

Prima actiune din cadrul Programului National de Dezvoltare U15 – “PerformBaschet, Un pas inainte!” s-a derulat in conditii optime in cele noua centre regionale stabilite de Biroul Federal al FRB – Bucuresti, Brasov, Sibiu, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Iasi, Galati, Constanta, in perioada 04-06 februarie 2011. Conform programului stabilit de directorul Programului National U15, prof. Ion Nicolau, impreuna cu responsabilii de zona (Vasile Popa – Bucuresti, Dan Calancea – Brasov, Mircea Vulc – Sibiu, Mihai Bolcu – Timisoara, Zoltan Kosa – Oradea, Mircea Cristescu – Cluj-Napoca, Dan Pavelescu – Iasi, Florin Nini – Galati, Vasile Pasca – Constanta), au fost efectuate sase sedinte de pregatire (antrenamente unice, de pe DVD) in cele trei zile. La antrenamentele unice efectuate in prima faza a Programului National U15 au participat 179 de sportivi si 30 de antrenori, proveniti de la 47 de cluburi din intreaga tara, prezenta record demonstrand un interes sporit din partea tuturor echipelor de baschet cu jucatori nascuti 1995 si mai tineri pentru acest program, care se deruleaza din veniturile proprii ale FRB, dar si cu sprijinul Directiilor Judetene de Sport si Tineret, Administratiilor Locale si Inspectoratelor Judetene Scolare.
Iata si datele centralizate pe cele noua centre regionale pentru actiunea din perioada 04-06 februarie:
 
Bucuresti – 28 sportivi – 2 antrenori (7 cluburi)
Brasov – 25 sportivi – 4 antrenori (6 cluburi)
Sibiu – 18 sportivi – 4 antrenori (4 cluburi)
Timisoara – 14 sportivi – 2 antrenori (5 cluburi)
Oradea – 17 sportive – 4 antrenori (5 cluburi)
Cluj-Napoca - 21 sportivi – 3 antrenori (4 cluburi)
Iasi – 18 sportivi – 4 antrenori (5 cluburi)
Galati – 19 sportivi – 4 antrenori (5 cluburi)
Constanta – 19 sportivi – 3 antrenori (6 cluburi)
 
Pentru continuitatea si cursivitatea pregatirii, cea de-a doua actiune din cadrul Programului National de Dezvoltare U15 – “PerformBaschet, Un pas inainte!” se va derula in perioada 19-20 februarie.
 
Pentru aceasta, oficialii tuturor cluburile care au sportivi sau antrenori angrenati in Programul National de Dezvoltare U15 – “PerformBaschet, Un pas inainte” sunt rugati sa faca toate diligentele necesare pentru a-si regrograma meciurile din CN U14 si CN U16, stabilite prin calendarul competitional pentru 19 sau 20 februarie. Astfel, oficialii acestor cluburi sunt rugati sa contacteze de urgenta oficialii echipelor adverse din CN U14 sau CN U16 si sa stabileasca de comun acord o noua data pentru aceste meciuri (FRB recomanda ca meciurile respective sa fie reprogramate intr-una din datele de 17, 18, 21 sau 22 februarie), dupa care se va comunica Comisiei Centrale de Competitii, Legitimari si Transferari din cadrul FRB noua data de desfasurare a meciurilor respective din CN U14 si CN U16.
 
Pe aceasta cale, FRB le multumeste celor care se implica in derularea in conditii optime a Programului National de Dezvoltare U15 – “PerformBaschet, Un pas inainte”, oficialilor cluburilor care au raspuns pozitiv la prima faza de selectie si si-au trimis sportivii la sedintele de pregatire din centrele regionale, dar si parintilor care au inteles ca prin participarea in acest program copiii lor pot urca mai repede pe treptele piramidei performantei sportive!

Parteneri