Foto

Patru echipe continua lupta pentru laurii LNBF

Liga Nationala de Baschet Feminin se apropie cu pasi repezi de finalul sezonului 2015-2016, zilele acestea fiind programate sa se desfasoare meciurile decisive din cadrul penultimului act al play-off-ului. Conform clasamentului din finalul sezonului regulat si al rezultatelor inregistrate in sferturile de finala, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe se intalneste in semifinale cu rivala CSM Targoviste, in vreme ce Olimpia CSU Brasov va da ochi in aceasi faza cu CSU Alba Iulia.
 
Baschetul feminin romanesc isi va desemna in urmatoarele saptamani campioana LNBF a sezonului 2015-2016, competitia interna ajungand deja in faza semifinalelor din play-off. In urma rezultatelor obtinute atat in sezonul regulat, cat si in sferturile de finala, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, Olimpia CSU Brasov, CSU Alba Iulia si CSM Targoviste si-au castigat dreptul de a continua cursa spre trofeul LNBF, urmand sa se lupte in aceste zile in semifinalele intrecerii interne. Conform calendarului competitional si a pozitiilor din clasament, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe se confrunta cu CSM Targoviste, iar Olimpia CSU Brasov va da ochi cu CSU Alba Iulia, batalia pentru locurile din finala LNBF desfasurandu-se dupa sistemul “cel mai bun din trei meciuri”. Iar daca Olimpia CSU Brasov a fost nevoita sa-si “astepte” adversarul, care in week-end-ul recent incheiat a participat in Final 4 CEWL si a cucerit laurii Ligii Europei Centrale, in schimb, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a bifat deja o prima victorie in fata rivalei CSM Targoviste, impunandu-se pe teren propriu, cu scorul de 63-50.
Dar iata si programul din semifinale:
ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – CSM Targoviste (11.03.2016, meciul 1; scor 63-50)
CSM Targoviste – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (15.03.2016, meciul 2)
Olimpia CSU Brasov – CSU Alba Iulia (16.03.2016, meciul 1)
CSU Alba Iulia – Olimpia CSU Brasov (18.03.2016, meciul 2)
ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – CSM Targoviste (18.03.2016, meciul 3, daca va fi cazul)
Olimpia CSU Brasov – CSU Alba Iulia (20.03.2016, meciul 3, daca va fi cazul)
 
Finala mare se va disputa dupa sistemul "3 din 5" si este programata sa inceapa in data de 23.03.2016, cu primul meci care se va disputa pe terenul echipei mai bine clasate.
 
Pe de alta parte, tot in aceste zile sunt programate atat meciurile pentru stabilirea locurilor din clasamentul final in grupa valorica 5-8, precum si disputa dintre Rapid si BCM Danzio Timisoara, care va stabili cea de-a doua echipa retrogradata, prima fiind CSM Satu Mare.

Rezultatele din actualul sezon LNBF precum si statisticile partidelor pot fi vizualizate pe:
http://www.frbaschet.ro/campionat-feminin/liga-nationala-de-baschet/

Parteneri