Foto

Patru pentru Europa!

Cele patru reprezentante ale baschetului masculin romanesc in cupele europene vor intra, maine seara, in focurile competitiei continentale, urmand sa joace in cadrul etapei inaugurale din faza grupelor EuroChallenge. Astfel, in data de 06 noiembrie, CSU Asesoft Ploiesti, BC Timisoara, Gaz Metan Medias si BCM U Pitesti, vor aparea sub lumina reflectoarelor, urmand sa inceapa lupta pentru calificarea in faza superioara a intrecerilor derulate sub auspiciile FIBA-Europe. Conform programului anuntat pe site-ul oficial al forului european, doar campioana Romaniei va juca in prima runda in deplasare, echipa pregatita de Arnautovic si Hartman avand un drum lung pana in Finlanda, in vreme ce Gaz Metan Medias, BCM U Pitesti si BC Timisoara vor evolua in fata propriilor suporteri. Conform FIBA-Europe, dupa disputarea jocurilor din aceasta faza, primele doua clasate in fiecare din cele opt grupe se vor califica in runda superioara a competitiei.
 
Debut in Finlanda pentru CSU Asesoft Ploiesti

Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, va evolua in cadrul Grupei B din EuroChallenge, urmand sa se lupte pentru calificare cu puternicele echipe Krasnye Krylia (Rusia), Keravnos (Cipru) si Joensuun Kataja (Finlanda), ultima grupare urcand in aceasta faza a competitiei dupa ce a dispus de doua ori de Aliaga Petkim Izmir (Turcia) in runda preliminara. De altfel, primul adversar al echipei pregatite de Arnautovic si Hartman este chiar reprezentanta Finlandei, o echipa noua in  EuroChallenge, dar cu ambitii mari! “Maine seara vom juca impotriva unui adversar incomod, care si-a trecut in cont doua victorii impotriva echipei din Izmir, ceea ce demonstreaza ca sunt o echipa cu ambitii mari, chiar daca sunt la debutul in EuroChallenge. Noi am mai avut astfel de experiente, acum doi ani, cu Enisey Krasnoyarsk, care a urcat mai apoi in EuroCup. Totusi, noi speram sa avem un debut promitator, chiar daca jucam in deplasare. Ne respectam adversarul, dar vom incerca sa obtinem un rezultat notabil. Suntem intr-o grupa care nu este deloc usoara, in care sansele de calificare sunt sensibil egale, cu un usor plus pentru echipa Krasnye Krylia, care a investit enorm. Ne vom lupta cu Keravnos si cu Joensuun pentru locul 2, dar asta nu inseamna ca nu speram sa realizam si o mare surpriza”, ne-a declarat Ionut Georgescu, presedintele CSU Asesoft Ploiesti, care a mai adaugat ca toate jocurile de pe teren propriu (n.n. – se joaca in Sala Sporturilor din Brazi) ale campionilor vor fi transmise in direct de SPORT.RO. Gruparea finlandeza si-a intarit lotul in aceasta vara cu patru americani (Flowers, Smith, Fields si Terrell), in vreme ce CSU Asesoft Ploiesti ataca sezonul cu o echipa in care se regasesc sase straini, dar si fosti internationali romani de valoare, Catalin Burlacu, Virgil Stanescu, Adrian Tudor si Levente Szijarto.
Dar iata si programul CSU Asesoft Ploiesti in Grupa B din EuroChallenge:
 
06.11.2012 - Joensuun Kataja – CSU Ploiesti (ora 18:30)
14.11.2012 – CSU Ploiesti - Krasnye Krylia (ora 20:30)
21.11.2012 – Keravnos – CSU Ploiesti (ora 19:30)
27.11.2012 – CSU Ploiesti - Joensuun Kataja (ora 20:00)
05.12.2012 - Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 19:00)
11.12.2012 – CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)
 
Premiera pentru BCM U Pitesti
 
Detinatoarea Cupei Romaniei, BCM U Pitesti, a fost distribuita de FIBA-Europe intr-o serie de foc, echipa pregatita de Costescu urmand sa evolueze in Grupa E, impotriva gruparilor Belfius Mons-Hainaut (Belgia), Okapi Aalstar (Belgia) si Paris Levallois (Franta). Prezenta in premiera in EuroChallenge, BCM U Pitesti va debuta maine seara in fata propriilor suporteri, de la ora 19:30, urmand sa intalneasca galonata grupare franceza Paris Levallois (n.n. – jocul din Sala Sporturilor din Pitesti va fi transmis in direct pe DIGI SPORT). “Este un moment important atat pentru echipa, cat si pentru mine ca antrenor. Sper sa devina un obicei aceasta participare in cupele europene, pentru ca prezenta in EuroChallenge este o experienta folositoare. Este o provocare importanta, in care ne si putem autoevalua. Noi ne-am pregatit cum se cuvine pentru acest debut, iar conditiile impuse de FIBA-Europe nu fac decat sa ne ridice si nivelul organizatoric. La prima vedere, grupa este foarte dificila, deoarece avem ca adversare echipe cu experienta in cupele europene. Mons are o traditie de 18 ani in cupe, despre Paris Levallois nu are rost sa mai vorbim, iar Aalstar participa de mai bine de un deceniu in intrecerile continentale. Realist, noi pornim cu sansa a patra pe hartie, dar pentru eforturile depuse sper sa invingem aceste calcule si sa realizam cateva rezultate notabile”, ne-a declarat antrenorul Tudor Costescu, adaugand si ca are ceva probleme medicale in lot, fiind foarte putin probabil ca-i va putea folosi la debut pe Popovic si Chirof. BCM U Pitesti va aparea sub lumina reflectoarelor cu un lot in care se afla sase baschetbalisti straini, dar si internationalii Octavian Popa-Calota si Daniel Popescu, in vreme ce Paris Levallois vine in Romania cu o echipa extrem de puternica, in care se afla si cinci stranieri (Cox, May, Nndoye, Oniangue si Williams). Dar iata si programul BCM U Pitesti in Grupa E din EuroChallenge:
 
06.11.2012 – BCM U Pitesti – Paris Levallois (ora 19:30)
13.11.2012 – Okapi Aalstar – BCM U Pitesti (ora 20:30)
20.11.2012 – BCM U Pitesti – Mons-Hainaut (ora 19:30)
27.11.2012 – Paris Levallois – BCM U Pitesti (ora 20:30)
04.12.2012 – BCM U Pitesti – Okapi Aalstar (ora 19:30)
11.12.2012 – Mons-Hainaut – BCM U Pitesti (ora 20:30)
 
BC Timisoara vrea sa treaca de grupe
 
Dupa o experienta in Liga Balcanica, finalista sezonului intern trecut, BC Timisoara, a “urcat” o treapta in intrecerile europene si va da ochi in grupa F din EuroChallenge cu Szolnok Olaj (Ungaria), EWE Baskets (Germania) si Fortress-Lami Ved Körmend (Ungaria). Cu ambitii declarate public, baschetbalistii din Banat vor debuta maine seara in propriul fief impotriva gruparii maghiare Fortress-Lami Ved Körmend (n.n. – jocul din Sala Sporturilor "Constantin Jude" va fi transmis in direct de TVR 2, de la ora 20:00) si vor incerca sa-si treaca in cont o prima victorie. “Este o sarbatoare atat pentru echipa noastra, cat si pentru municipiul Timisoara, maine urmand sa debutam in cea mai importanta competitie europeana in care este prezenta o echipa din Banat. Ne-am propus sa nu fim pasageri in EuroChallenge si de aceea avem si un obiectiv indraznet, depasirea fazei grupelor! Suntem suficient de bine pregatiti pentru acest debut si ne dorim sa spargem gheata cu o victorie. Grupa este destul de grea, dar cred ca ne vom lupta pentru prima pozitie cu galonata Szolnok Olaj, care evolueaza si in Liga Adriatica. Vrem sa nu fim doar o simpla prezenta trecatoare si cred ca suntem pregatiti sa accedem in faza urmatoare, in pofida unor adversari redutabili”, ne-a declarat presedintele BC Timisoara, Leontin de Maio, adaugand ca toate jocurile echipei de pe teren propriu vor fi transmise in direct de TVR 2. Pentru sezonul european, BC Timisoara si-a intarit efectivul, mizand pe sase stranieri, dar si pe internationalii Dragos Andrei, Andrei Capusan si Bogdan Popescu, in vreme ce gruparea maghiara vine in Banat cu un lot in care se regasesc doi americani (Brown si Shaw) si un croat (Buljan). Dar iata si programul BC Timisoara in Grupa F din EuroChallenge:

06.11.2012 – BC Timisoara – Kormend (ora 20:00)
13.11.2012 – EWE Baskets – BC Timisoara (ora 20:00)
20.11.2012 – BC Timisoara – Szolnoki Olaj (ora 20:00)
27.11.2012 – Kormend – BC Timisoara (ora 20:30)
04.12.2012 – BC Timisoara – EWE Baskets (ora 20:00)
11.12.2012 – Szolnoki Oloj – BC Timisoara (ora 20:30)

Gaz Metan Medias primeste vizita JDA Dijon

Inscrisa in turul preliminar al EuroChallenge, Gaz Metan Medias si-a castigat locul din Grupa D a competitiei europene in urma unei duble de infarct cu puternica grupare Ural Ekaterinburg, echipa pregatita de Marcel Tenter reusind sa elimine campioana Rusiei. Conform tragerii la sorti, Gaz Metan Medias va evolua in grupa D impotriva BC Khimik Juzhne (Ucraina), JDA Dijon (Franta) si Tartu University Rock (Estonia), primul joc fiind programat sa se desfasoare maine seara pe teren propriu, de la ora 18:00, in compania reprezentantei din Hexagon, jocul fiind transmis in direct de DIGI SPORT 3. “Ma bucur ca la prima participare in cupele europene am demonstrat ca apartinem acestui grup, dupa ce am eliminat echipa rusa in turul preliminar. Astfel, de prezenta noastra trebuie sa tina cont acum fiecare adversar din grupa. Maine seara ne asteapta un meci extrem de greu, cu o echipa matura si solida, echilibrata pe toate pozitiile de joc. In plus, DJA Dijon vine dupa o victorie mare obtinuta asupra lui Limoges acum cateva zile. Dar, asa cum le-am transmis si baietilor, nu trebuie sa ne sperie renumele adversarului si sunt convins ca daca facem tot ceea ce tine de noi vom putea obtine si rezultate. Facem parte dintr-o grupa grea, cu Juzhne si Dijon doua echipe foarte bune. Si echipa estoniana din Tartu are un palmares bun in acest sezon, a pierdut un singur meci in Liga Baltica. La prima vedere s-ar spune ca pornim din pozitia de out-sider, dar asta numai pe hartie! Sper ca prin jocul nostru sa demonstram ca meritam mai mult”, ne-a declarat in exclusivitate antrenorul gruparii Gaz Metan Medias, Marcel Tenter. Gaz Metan Medias se prezinta in cupele europene cu un lot in care se gasesc sase jucatori straini, dar si internationalii Titus Nicoara si Andrei Mandache, in vreme ce DJA Dijon vine in Sala Sporturilor din Medias cu un efectiv americano-francez, in care se numara cinci jucatori de peste Ocean (Campabell, Harris, Miller, Moss si Tiggs). Dar iata si programul Gaz Metan Medias in Grupa D din EuroChallenge:

06.11.2012 – Gaz Metan Medias – JDA Dijon (ora 18:00)
13.11.2012 – Tartu Rock – Gaz Metan Medias (ora 19:00)
20.11.2012 – Gaz Metan Medias – Khimik Juzhne (ora 18:00)
27.11.2012 – JDA Dijon – Gaz Metan Medias (ora 20:00)
04.12.2012 – Gaz Metan Medias – Tartu Rock (ora 18:00)
11.12.2012 – Khimik Juzhne – Gaz Metan Medias (ora 18:00)
 
FOTO - (copyright - http://dabaschet.net)

Parteneri