Foto

Patru pentru finala

Campionatul National feminin a ajuns in faza semifinalelor. Sambata, cele mai bune patru echipe ale actualei editii din Divizia A se lupta pentru cele doua locuri din finala. Intalnirile se disputa dupa sistemul "cel mai bun din trei meciuri" si opun urmatoarele adversare:

CSM Targoviste - CS Nova Vita Tg. Mures
ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad - CSM Satu Mare


Reprezentantii combatantelor au prefatat duelurile, in exclusivitate pentru frbaschet.ro

Ciprian Iugulescu (presedinte CSM Targoviste):
"E un meci important si deloc usor, asa cum s-ar putea crede la prima vedere. Echipa din Tg Mures are jucatoare foarte bune in componenta, dar si un nou antrenor care si-a certificat, de-a lungul timpului, valoarea. Sportivele noastre sunt insa extrem de pregatite si motivate si nu ne ramane, noua tuturor celor care iubim baschetul targovistean, decat sa speram ca CSM va reusi sa se califice in finala. Noi speram sa o facem chiar dupa doar doua meciuri, adica sa invingem si la Tg Mures, pentru ca fetele sa aiba ceva mai mult timp de refacere si apoi pregatire in perspectiva finalei."

Dan Moraru (antrenor ICIM UVG Arad):
"Va fi un meci cumplit de greu, nu doar fiindca e o semifinala si nivelul e, automat, mai ridicat, ci si fiindca noi avem mari probleme financiare. Jucatoarele noastre nu si-au primit salariile de doua luni si jumatate, iar asta, cu siguranta, le afecteaza motivatia. Nu stiu daca lumea stie, dar ICIM, principalul nostru sponsor, este in prag de faliment! Si nu de acum, ci de luni bune. Cu toate astea, am incercat mereu sa ne tinem promisiunile fata dejucatoare, mai ales ca ne-am cladit, in timp, imaginea de club extrem de serios.
Vom vedea ce va fi in aceasta semifinala, sper sa depasim problemele si sa jucam bine. Victoria e dificila insa, pentru ca CSM Satu Mare are una dintre cele mai valoaroase echipe din campionat. Are un lot extraordinar, poate printre primele doua din Divizia A. Asta in comparatie cu noi, care avem, valoric, un lot de locurile 4-5."


Dan Fleseriu (antrenor CSM Satu Mare):
"Se pleaca cu sanse 50-50. Meciul e dificil, intalnim campioana en-titre. Sper ca echipa mea sa faca aceleasi jocuri bune precum au demonstrat in sferturile de finala. E o intalnire extrem de echilibrata, iar diferenta va fi facuta de micile detalii pe care publicul e posibil sa nu le observe imediat. Adica o eroare individuala, o minge pierduta, o aruncare libera ratata... acestea sunt aspectele care pot inclina balanta intr-o parte sau alta. Speram sa gresim mai putin decat aradul si sa reusim calificarea in finala."

Urmatoarele jocuri sunt programate pentru data de 25.04.2012 (jocul 2) si 28.04.2012 (jocul 3, daca va fi cazul).

Parteneri