Foto

Phoenix Galati si Dinamo Bucuresti au promovat in Liga Nationala de Baschet Masculin

La capatul unui sezon deosebit, in care a pierdut un singur meci in faza inaugurala, echipa Phoenix Galati a obtinut astazi promovarea in Liga Nationala de Baschet Masculin, dupa ce a castigat laurii Turneului Final al Ligii I, gazduit in aceste zile de Sala Sporturilor din Galati. Cea de-a doua viza de acces in LNBM a fost obtinuta de Dinamo Bucuresti, ocupanta locului secund la Turneul Final al Ligii I reusind, astfel, chiar in ziua in care gruparea din Stefan cel Mare a aniversat 67 de ani de la infiintare, sa revina pe prima scena baschetbalistica dupa o absenta de doi ani. Tot astazi, dar la Ploiesti, U-Mobitelco Cluj-Napoca a castigat fara infrangere Turneul Final al echipelor-satelit din Liga I, pe locurile urmatoare clasandu-se Universitatea Cluj-Napoca, CSU Asesoft Kaproni Ploiesti si BC Mures Tg. Mures.
 
Sala Sporturilor din Galati a gazduit in aceste zile meciurile Turneului Final din Liga I, la startul bataliei pentru promovarea in LNBM castigandu-si dreptul de a fi prezente Phoenix Galati, Dinamo Bucuresti, CSU Stiinta Bucuresti si Politehnica Iasi. Dupa trei zile de dispute baschetbalistice interesante, unele chiar extrem de aprige, echipa locala Phoenix Galati a reusit sa-si adjudece laurii Ligii I, sezonul 2014-2015, succes care i-a adus si promovarea, in premiera, pe prima scena a tarii. Gruparea patronata de Florin Nini a reusit, astfel, si o alta premiera, fiind primul club particular din baschetul romanesc care va fi reprezentat in sezonul urmator de echipele sale in ambele Ligi Nationale (masculin si feminin). Iar succesul in Liga I a fost incontestabil, galatenii realizand un sezon deosebit, in care au obtinut 24 de victorii in 25 de meciuri disputate, cedand in fata unui singur adversar, in faza inaugurala, pe terenul CSU Cuadripol Brasov.
Dupa o lupta acerba cu rivalele Phoenix Galati si CSU Stiinta Bucuresti, pe locul secund in clasamentul fazei finale din Liga I s-a situat Dinamo Bucuresti, alb-rosii obtinand oficial promovarea in LNBM chiar in ziua in care gruparea din Stefan cel Mare a aniversat 67 de ani de la infiintare. In acest mod, Dinamo reuseste sa revina printre cele mai valoroase grupari ale baschetului masculin romanesc dupa o absenta de doua sezoane.
Dar iata rezultatele inregistrate la Turneul Final al Ligii I si clasamentul sezonului 2014-2015:
 
13.05.2015
Phoenix Galati – Politehnica Iasi 94-58
Dinamo Bucuresti – CSU Stiinta Bucuresti 79-75
 
14.05.2015
Politehnica Iasi – Dinamo Bucuresti 56-85
CSU Stiinta Bucuresti – Phoenix Galati 57-86
 
15.05.2015
CSU Stiinta Bucuresti – Politehnica Iasi 79-70
Phoenix Galati – Dinamo Bucuresti 85-82  
 
Clasament final Liga I (promovare LNBM)
1. Phoenix Galati
2. Dinamo Bucuresti
3. CSU Stiinta Bucuresti
4. Politehnica Iasi
 
Alte detalii statistice ale meciurilor din Liga I pot fi vizualizate pe:
http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-i/#mbt:17-303$t&0=1
 
 
In aceeasi perioada, Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti a gazduit Turneul Final al echipelor-satelit din Liga I, in careul de asi fiind prezente U-Mobitelco Cluj-Napoca, CSU Asesoft Kaproni Ploiesti, BC Mures Tg. Mures si Universitatea Cluj-Napoca. La capatul celor trei zile, in care fanii prahoveni au avut parte de dispute atractive, U-Mobitelco Cluj-Napoca a obtinut laurii Turneului Final al echipelor-satelit din Liga I, pe locurile urmatoare situandu-se, in ordine, Universitatea Cluj-Napoca, CSU Asesoft Kaproni Ploiesti si BC Mures Tg. Mures. De mentionat faptul ca, in premiera pentru baschetul romanesc, cele patru echipe-satelit de la Turneul Final au obtinut din partea Federatiei Romane de Baschet, in functie de pozitia ocupata in clasamentul final, si bonificatii financiare pentru cluburile respective pentru urmatorul sezon al LNBM.  
Dar iata rezultatele inregistrate la Turneul Final al echipelor-satelit din Liga I si clasamentul sezonului 2014-2015:
 
13.05.2015
BC Mures Tg. Mures – U-Mobitelco Cluj-Napoca 56-85
Universitatea Cluj-Napoca - CSU Asesoft Kaproni Ploiesti 68-65
 
14.05.2015
U-Mobitelco Cluj-Napoca - Universitatea Cluj-Napoca 94-55
CSU Asesoft Kaproni Ploiesti - BC Mures Tg. Mures 63-55
 
15.05.2015
BC Mures Tg. Mures – Universitatea Cluj-Napoca 58-87
CSU Asesoft Kaproni Ploiesti – U-Mobitelco Cluj-Napoca 81-85
 
Clasament Final Liga I (echipe satelit)
1. U-Mobitelco Cluj-Napoca
2. Universitatea Cluj-Napoca
3. CSU Asesoft Kaproni Ploiesti
4. BC Mures Tg. Mures
 
Alte detalii statistice ale meciurilor din Liga I pot fi vizualizate pe:
http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-i/#mbt:17-303$t&0=1
 

Parteneri