Foto

Premiera romaneasca in EuroLeague Women

Campioana Romaniei, CSM Targoviste, a spart gheata in aceasta seara in EuroLeague Women, inregistrand in premiera pentru o echipa autohtona o victorie in grupele celei mai importante competitii europene intercluburi. La capatul unui joc extrem de spectaculos, echipa pregatita de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini a castigat disputa cu puternica grupare rusa Nadezhda Orenburg, cu scorul de 79-76 (23-24, 21-17, 15-17, 20-18), spre satisfactia unui public admirabil, care a umplut tribunele Salii Sporturilor din Targoviste.
 
CSM Targoviste la inaltime!
 
Dupa doua infrangeri inregistrate in primele jocuri din Grupa Grupa B a EuroLeague Women, CSM Targoviste a gasit, in aceasta seara, reteta succesului si si-a trecut in cont o victorie istorica, reusind sa abtina ambele puncte puse in joc in disputa cu Nadezhda Orenburg. Intarita cu americanca Monique Paulette Currie, care si-a facut un debut de bun augur, campioana Romaniei a evoluat la un adevarat nivel european, reusind o evolutie deosebita in fata unui adversar redutabil, gratie evolutiei remarcabile a internationalei Gabriela Marginean, sprijinita foarte bine de sarboaicele Bjelica si Babbkina, dar si de americanca Robbins. De altfel, inca de la debut, CSM Targoviste a intrat decisa pe teren si s-a distantat pe tabela foarte rapid, in minutul 3 tabela indicand un incredibil 11-2! Beneficiind de un lot de jucatoare extrem de valoros, oaspetele pornesc o cursa de urmarire furibunda si reusesc in finalul primului sfert sa preia pentru prima data conducerea, scor 23-24. Echilibrul se mentine si in urmatoarele zece minute, fazele spectaculoase si oscilatiile de scor fiind gustate din plin de un public incendiar, care s-a dovedit un “al saselea jucator”, mai ales ca CSM Targoviste a intrat la vestiare cu un avantaj fragil, scor 44-41. Partea a doua a adus din nou fata-n fata doua echipe pregatite sa dea totul pentru a inclina balanta victoriei in favoarea lor, iar dupa alte zece minute de joc, tabela indica 59-58, scor ce anunta un final nerecomandat cardiacilor. Ultimul sfert a adus sub lumina reflectoarelor o CSM Targoviste dornica sa inregistreze o surpriza de proportii iar Babkina, Currie, Marginean, Bjelica si Robbins si-au adus pe rand contributia la zestrea echipei. Finalul de joc a consemnat si victoria echipe gazda, ultima faza de joc avand-o in prim-plan pe americanca Currie, care a blocat aruncarea disperata a conationalei Bonner si a inghetat tabela la 79-76.
Conform datelor oficiale, cele care au scris istorie la jocul din aceasta seara si au punctat pentru victorie sunt: MARGINEAN (18 puncte, 2x3, 4 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), BJELICA (15 puncte, 1x3, 8 recuperari), BABBKINA (13 puncte, 1x3, 4 pase decisive, 1 interceptie), ROBBINS (13 puncte, 1x3, 9 recuperari, 3 interceptii, 1 capac), CURRIE (10 puncte, 8 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 capac), TIKHONENKO (6 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), MATIC (2 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 capac), MILIJKOVIC (2 puncte, 1 interceptie). Au mai evoluat la echipa campioana STOENESCU (2 pase decisive) si DIACONU. Din tabara invinselor s-au remarcat TAMANE (15 puncte, 6 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), MONTGOMERY (14 puncte, 3 recuperari, 11 pase decisive, 1 interceptie) si BONNER (13 puncte, 1x3, 17 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie).

Declaratii la cald

Imediat dupa meci, antrenorul grec Georgios Dikeoulakos a declarat fericit: “Este un moment istoric, prima victorie in EuroLeague Women pentru o echipa romaneasca. Vrea sa felicit jucatoarele si staff-ul tehnic si de asemenea vreau sa dedic victoria din aceasta seara managementului si presedintelui CSM Targoviste.” La randul sau, principala marcatoare a CSM Targoviste si “eroina” jocului castigat in premiera miercuri seara, internationala Gabriela Marginean, a subliniat: "Ne asteptam sa castigam, deoarece intotdeauna jucam cu incredere. Le multumesc fanilor pentru sprijin si vreau sa dedic aceasta victorie echipei, antrenorilor si intregului staff.” In replica, din tabara gruparii ruse, antrenorul Aleksandr Vasin a mentionat: “Vreau in primul rand sa felicit echipa invingatoare. Am avut o saptamana foarte dificila, cu jocuri deosebit de grele. In aceasta seara, ambele echipe au pornit cu sanse egale, dar cea mai norocoasa a castigat.” Pe aceeasi linie s-a aflat si una dintre vedetele echipei Nadezhda Orenburg, americanca Renee Montgomery: “Nu ne asteptam sa pierdem jocul din aceasta seara, dar am calatorit foarte mult in ultimele zile si am resimtit oboseala. A fost o atmosfera fantastica, un joc excelent si vreau sa felicit, la randul meu, echipa invingatoare.
 
Programul CSM Targoviste si clasamentul Grupei B

Dupa etapa a IV-a din EuroLeague Women, clasamentul Grupei B este urmatorul, cu precizarea ca in intr-o alta partida disputata miercuri seara, Fenerbahce Istanbul s-a impus cu greu in fata UE Sopron, cu scorul de 77-71, dupa ce gruparea maghiara a condus la pauza cu 29-43 (!), iar jocul dintre Famila Schio si arras Pays D'Artois se disputa in aceasta seara:

1. Famila Schio - 6 puncte (3 jocuri)
2. Nadezhda Orenburg - 6 puncte (4 jocuri)
3. Fenerbahce Istanbul - 5 puncte (3 jocuri)
4. GA Kosice - 5 puncte (3 jocuri)
5. UE Sopron - 5 puncte (4 jocuri)
6. CSM Targoviste - 4 puncte (3 jocuri)
7. Arras Pays D'Artois - 2 puncte (2 jocuri)

Conform FIBA-EUROPE, dupa disputarea jocurilor tur/retur din EuroLeague Women, primele patru clasate din fiecare serie si doua din cele mai bune echipe de pe locurile 5 se califica direct in faza superioara (14 echipe). Dar iata si programul urmatoarelor jocuri pe care CSM Targoviste le mai are de sustinut in Grupa B din EuroLeague Women, 2012/2013:

21.11.2012 – UE Sopron – CSM Targoviste (ora 18:00)
28.11.2012 – CSM Targoviste – Arras Pays D’Artois (ora 18:00)
05.12.2012 – GA Kosice – CSM Targoviste (ora 18:00)
13.12.2012 – Famila Schio – CSM Targoviste (ora 20:30)
19.12.2012 – CSM Targoviste – Fenerbahce Istanbul (ora 18:00)
16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)

Parteneri