Foto

Prima victorie pentru nationala masculina universitara

In cel de-al treilea meci de pregatire din Portugalia, disputat astazi de la ora 16:00, nationala masculina universitara a Romaniei a invins cu scorul 92-88, nationala Angolei si a obtinut o victorie din trei jocuri disputate la Turneul International de la Guimaraes. Intr-o partida in care ofensiva echipei lui Dan Calancea si Cristian Achim a functionat la parametrii maxim, Vlad Moldoveanu a iesit la rampa cu o evolutie de exceptie. Proaspatul transfer al echipei Benneton Treviso a reusit 45 de puncte si din postura de capitan si-a condus echipa in prima victorie de pe taram lusitan.

In urma succesului de astazi, nationala masculina universitara s-a clasat pe locul al treilea la Turneul International de la Guimares, prima pozitie revenind tarii gazda, in timp ce pe locul al doilea s-a clasat nationala Angolei. 

Delegatia Romaniei va ajunge maine seara in tara, tricolorii urmand a efectua un scurt stagiu de pregatire in Bucuresti.


=====================================================


Plecati la Turneul International de la Guimares, "universitarii" romani au pierdut primele doua meciuri de verificare disputate impotriva nationalelor Portugaliei si Iranului.

Vineri dupa-amiaza, Moldoveanu si compania au cedat cu 48-79, impotriva tarii gazda, in timp ce sambata seara, Iranul a castigat cu 76-66, duelul cu jucatorii pregatiti de Dan Calancea si Cristian Achim.

In exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet, Vlad Moldoveanu, liderul nationalei de seniori, a vorbit despre cele doua meciuri de pregatire disputate pana acum la Turneul din Portugalia.

"Meciul cu Portugalia a fost primul nostru meci in aceasta formula. Portugalia este o echipa care se bate pentru EuroBasket, dar nu cred ca scorul indicat de tabela reflecta cu adevarat diferenta dintre cele doua echipe. In al doilea meci, cel cu Iranul am evoluat mult mai bine, dar din pacate am cazut fizic spre finalul jocului. Iranul este o echipa care a participat la campionatul mondial si acest lucru conteaza foarte mult,"  a concluzionat proaspatul jucator al prim divizionarei italiene Benneton Treviso.

Urmatorul meci al Romaniei va avea loc maine, de la ora 16:00(ora locala),  impotriva nationalei Angolei.  

Foto: fpb.pt

Parteneri