Foto

Programul sezonului regular din Liga Nationala de Baschet Masculin, editia 2015-2016

Astazi, in sala de conferinte “Mihai Nedeff” din incinta sediului Federatiei Romane de Baschet a avut loc tragerea la sorti a locurilor din tabela Berger pentru stabilirea programului meciurilor din sezonul regular al Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2015-2016. In prezenta reprezentantilor cluburilor participante (n.n. – au fost reprezentate 8 cluburi), precum si a membrilor CCCLT, au fost stabilite pozitiile celor 12 echipe inscrise in actualul sezon al LNBM si a rezultat urmatorul program de meciuri, intregul sezon regular fiind uploadat AICI.
 
Conform programului, in prima etapa din LNBM, care va avea loc in data de 03 octombrie 2015, se vor desfasura urmatoarele jocuri:    
 
Steaua CSM Eximbank – CSM U Oradea
BC Timisoara – CSU Atlassib Sibiu
BC Mures Tg. Mures – Gaz Metan Medias
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – Dinamo
Energia Tg. Jiu – Phoenix Galati
BCM U Pitesti – SCM U Craiova
 
Ultima etapa din turul sezonului regular este programata pentru data de 05 decembrie 2015 iar returul va incepe in data de 12 decembrie si se va incheia cu etapa XXII in data de 13 februarie. Ca si in sezoanele precedente, venind in intampinarea suporterilor baschetului romanesc, FRB a semnat un contract de cesionare, urmand ca DIGI SPORT sa transmita in direct in fiecare etapa un numar cat mai mare de meciuri din LNBM.
 
Pe de alta parte, in baza deciziei Biroului Federal, va reamintim ca la finalul sezonului regular al LNBM, editia 2015-2016, se vor forma doua grupe in baza clasamentului de la finele returului, astfel: grupa 1-6 si grupa 7-12. In aceste grupe, toate echipele intra cu punctele acumulate in sezonul regular si se vor mai disputa alte 10 meciuri, dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur si retur. Primele doua echipe din grupa 7-12 se alatura echipelor din grupa 1-6 si se va forma play-off-ul, unde se vor juca trei tururi (sferturi, semifinale si finala), dupa regula 3 din 5 partide. Etapele duble din play-off se vor disputa cu o zi de pauza intre jocuri. Dupa derularea primului tur din play-off, echipele invinse nu vor mai juca. Totodata, echipele ramase pe locurile 9-12 nu vor mai juca, pastrandu-si pozitiile din clasamentul grupei 7-12. Ultimele doua echipe, clasate pe locurile 11 si 12, vor retrograda in Liga I iar in situatia in care dupa inceperea competitiei o echipa se retrage, sau este exclusa, atunci va retrograda doar o echipa.
In plus, reamintim ca echipele din LNBM vor putea inscrie 6 jucatori straini pe foaia de arbitraj si se va aplica regula cu minim un jucator roman pe teren, pe toata durata jocului. Perioada de transfer pentru LNBM este de 01 august -30 septembrie iar dupa aceasta data se vor putea face 6 inlocuiri de jucatori pana in data de 28 februarie.

Parteneri