Foto

Programul Sport Arena Streetball 2014

Denumita de celebra publicatie “Sports Illustrated” un inedit „Mecca al baschetului 3x3”, Capitala Romaniei se pregateste intens pentru cel de-al zecelea sezon al Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), cea mai populara competitie de baschet 3x3 din Romania. Iar ca o confirmare in plus a faptului ca Bucuresti a devenit un adevarat “templu” al baschetului 3x3, FIBA-Europe a acordat Federatiei Romane de Baschet organizarea primei editii a Campionatului European de baschet 3x3 in Bucuresti, in septembrie 2014!
 
Baschetul 3x3 din Romania se afla pe drumul cel bun si atrage din ce in ce mai multi participanti, o arata si materialul publicat in decembrie anul trecut de prestigioasa revista americana “Sports Illustrated”, in care sunt promovati sportivii romani, in frunte cu liderul incontestabil al acestei discipline, Angel Santana, precum si competitiile organizate de Sport Arena Streetball (http://sportsillustrated.cnn.com/longform/three-on-three/index.html).
 
Si cum startul de sezon se apropie cu pasi repezi, va prezentam mai jos programul competitional al Sport Arena Streetball 2014, fiind convinsi ca traditionalele turnee vor aduna din nou la start mii de pasionati ai sportului cu mingea la cos, mai ales ca organizatorii ii provoaca pe participanti sa se antreneze intens in scurta perioada ramasa pentru a putea juca de nota 10, in sezonul 10:
Turneul 1: 16-18 mai
Turneul 2: 30 mai – 1 iunie
Turneul 3: 11-13 iulie
Turneul 4: 1-2 august
Turneul Master: 2-3 august

 
Campionatul Sport Arena Streetball, organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet si sus?inut de Raiffeisen Bank, va desemna, in urma celor patru etape regulate si a turneului Master, cea mai buna echipa din Romania la baschet 3x3 in sezonul 2014.
De asemenea, fiecare jucator participant la Sport Arena Streetball 2014 va acumula puncte si in clasamentul mondial FIBA 3x3 World Ranking, acolo unde Romania are in prezent trei jucatori printre primii 20!
Ca si in editiile precedente, inscrierile pentru 2014 se vor face on-line, pe site-ul www.3la3.ro, unde fiecare participant isi poate crea un profil de jucator si o echipa, urmand ca datele la care debuteaza inscrierile pentru fiecare turneu sa fie anuntate ulterior.
De asemenea, toti participantii la Sport Arena Streetball 2014 trebuie sa fie, obligatoriu, inscrisi si pe www.3x3planet.com, portalul FIBA dedicat baschetului 3x3, pentru a putea puncta si in clasamentul mondial.

Parteneri