Foto

Proiectul Her World, Her Rules a atras pana in prezent 500 de eleve

Federatia Romana de Baschet continua sa promoveze baschet in randul copiilor doritori sa descopere tainele acestui minunat sport. “PerformBaschet”, “Vino sa joci baschet!”, “Sa crestem sanatos”, “Nu conteaza inaltimea, ci conteaza istetimea!”, ”Hello, basket!”, si nu in ultimul rand chiar Festivalul de baby si minibaschet, sunt doar cateva dintre proiectele initiate si finantate de Federatiei Romana de Baschet, in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului. Aceste actiuni vin in intampinarea dorintei copiilor pentru miscare, a luptei impotriva obezitatii infantile si a formarii unor caractere puternice.
 
Din dorinta de a motiva si mai mult copiii si de a-i atrage in continuare sub panourile de baschet, Federatia Romana de Baschet, cu sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului si a Federatiei Internationale de Baschet (FIBA), a lansat un nou proiect dedicat baschetului feminin si intitulat sugestiv “Her World, Her Rules”. Acesta se desfasoara deja din noiembrie 2018 in mai multe municipii, fiecare dintre judete/orase avand implicate sase scoli: Rm. Valcea, Arad, Cluj, Constanta, Sf. Gheorghe si Bucuresti. Si cum FRB doreste sa implenteze acest proiect in cat mai multe orase si scoli si cat mai multe fetite sa imbratiseze practicarea baschetului, vom incerca in perioada urmatoare sa marim aria de participare din cadrul acestui proiect.

Astfel, in colaborare cu Inspectoratele Scolare Municipale sau Judetene, si impreuna cu antrenori de baschet licentiati sau cu profesori de sport, proiectul “Her World, Her Rules” a patruns deja in sufletele a peste 500 de eleve din clasele a V-a si a VI-a, dornice sa faca miscare si sa se antreneze intr-un climat relaxat, in care voia buna si munca merg mana in mana. Totodata, este bine de stiut ca statisticile arata ca Romania ocupa un alarmant loc 2 in Europa la obezitate infantila, in vreme ce specialistii avertizeaza ca peste 11% din populatia tarii este afectata de diabet. Iar principalele cauze sunt lipsa de miscare si de educatie nutritiva. Tinand cont de aceste aspecte, dar si de faptul ca dorim sa promovam in continuare baschetul in randul copiilor, FRB propune si prin intermediul acestui proiect o schimbare.

Managerul de proiect din partea Federatiei Romane de Baschet, Svetlana Simion, incearca sa atraga cat mai multi copii sub panouri si puncteaza: “Ma bucur ca FIBA se implica in promovarea baschetului juvenil si ca alaturi de Ministerul Tineretului si Sportului au raspuns prezent si ne sprijina in derularea acestui nou proiect. Totodata, le multumim pentru implicare Inspectoratelor Scolare, dar mai ales colegilor, antrenori licentiati de baschet si profesori de educatie fizica, fara de care nu am fi putut implementa acest proiect in teritoriu. Trebuie sa tragem un semnal de alarma si sa atragem atentia ca, fara miscare, fara activitate si fara o dezvoltare la nivel psiho-motor, numerosi copii risca sa sporeasca numarul celor care sunt diagnosticati cu obezitate infantila.

Cunoscuta pentru performantele sale deosebite, dar si pentru dragostea sa fata de baschet si implicarea activa in cadrul unor proiecte juvenile, fosta mare sportiva Monika Brosovszki-Boriga a fost desemnata ambasadoarea proiectului “Her World, Her Rules”. Impartasindu-le micutelor participante din bogata sa experienta competitionala, Monika incearca sa aduca un aport semnificativ promovorii baschetului feminin printre eleve, insuflandu-le acestora si placerea de a juca  baschet.
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet multumeste tuturor celor implicati in proiectul “Her World, Her Rules” si va invita sa veniti pe terenul de baschet!

Fotografii de la antrenamentele din cadrul proiectului puteti vizualiza AICI.

Parteneri