Foto

Punte intre generatii, in Parcul Herastrau!

Parcul Herastrau din Capitala va gazdui, in data de 29 septembrie, cu incepere de la ora 15:15, cea de-a doua actiune din cadrul proiectului social „Punte intre generatii”, dedicat petrecerii timpului liber intre bunici si nepoti. La eveniment vor participa ministrul muncii, Mariana Campeanu, dar si fostele glorii ale sportului romanesc: Otilia Badescu (campioana europeana si medaliata la Campionatul Mondial de tenis de masa), Corina Ungureanu (dubla campioana europeana si mondiala la gimnastica), Miodrag Belodedici (castigator a doua Cupe ale Campionilor cu echipele de fotbal Steaua Bucuresti si Steaua Rosie Belgrad) si Daniel Prodan (fost component al nationalei de fotbal a Romaniei).
 
Tinand cont de faptul ca 2012 a fost desemnat prin deciziile Parlamentului European si a Consiliului Europei ca fiind „Anul European al Imbatranirii Active si al Solidarit?tii intre Generatii”, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si-a exprimat dorinta, prin intermediul proiectului social „Punte intre generatii”, sa intareasca relatia dintre nepoti si bunici prin organizarea unor actiuni de petrecere a timpului liber cu participarea directa a acestora. Conform unui comunicat remis de ANST, ieri, „Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret sprijina acest proiect intrucat consolidarea relatiilor dintre bunici si nepoti, precum si constientizarea contributiei pe care o pot avea persoanele in varsta in dezvoltarea copiilor, reprezinta mijloace reale de imbunatatire a societatii in ansamblu. Aflat la cea de-a doua actiune, prima desfasurata in data de 24 iulie a.c., proiectul isi propune sa amelioreze starea de sanatate a persoanelor in varsta prin crearea unor conditii optime pentru a face miscare si pentru a se bucura de activitati, jocuri si plimbari in compania copiilor. Acest eveniment reprezinta o sansa majora pentru cresterea sperantei de viata si dezvoltarea unor servicii de socializare si petrecere a timpului liber. Proiectul isi mai propune, totodata, sa promoveze masuri care sa creeze un cadru  favorabil persoanelor in varsta, prin modificarea modului de viata si imbunatatirea perspectivelor profesionale ale acestora, cu ajutorul implicarii in activitati de voluntariat. Toate aceste actiuni duc la premisele unei cresteri a calitatii vietii persoanelor in varsta aflate in gazduire si ingrijire in centrele de asistenta sociala din Bucuresti, precum si a copiilor institutionalizati.
Partenerii acestui proiect derulat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sunt ANST, Federatia Romana de Baschet, Federatia Romana de Badminton, Federatia Romana de Volei, Federatia Romana de Lupte, Federatia Romana de Sah, Federatia Romana de Table, Federatia Romana de Gimnastica Ritmica, Federatia Romana de Fotbal si Clubul Top Tenis Arena (tenis de masa).”
 
VA ASTEPTAM IN PARCUL HERASTRAU!

Parteneri