Foto

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger aduna nume grele in Piata Universitatii

Cea de-a treia editie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball) va reuni in acest weekend, in centrul Capitalei, cinci jucatori aflati in primii 25 in ierarhia mondiala de baschet 3x3. Turneul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger se va desfasura, sambata si duminica, pe terenurile special amenajate in Piata Universitatii, intre orele 16 si 22, si va aduna la start echipe din 12 tari!
 
Piata Universitatii din Bucuresti se va transforma in acest week-end intr-o zona speciala a baschetului 3x3 european, centrul Capitalei urmand sa fie asaltat de 16 echipe de streetball din 12 tari, precum si de numerosi fani. Devenit deja un eveniment traditional in calendarul FIBA, turneul „Raiffeisen Bank Bucharest Challenger” este organizat de ACS Sport Promotion si Sport Arena, in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti si este sustinut de Raiffeisen Bank, The Group si Gatorade.
Printre jucatorii cu nume de rezonanta in plan mondial care au confirmat prezenta la turneul din Bucuresti se afla si extrema de forta Catalin Vlaicu, cel mai bine clasat in FIBA 3x3 World Rankings dintre participanti, care va evolua alaturi de coechipierii sai din nationala Romaniei, Angel Santana, Bogdan Popescu si Vasile Stefan. „Tricolorii” vin dupa un loc secund ocupat la challengerul de la Amsterdam si spera sa ramana neinvinsi in circuitul turneelor Sport Arena, in acest sezon trecandu-si in cont trei succese.
De asemenea, la startul „Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2014” vor fi prezente nationalele Poloniei si Croatiei, care vor fi prezente si la prima editie a Campionatului European de baschet 3x3 de la Bucuresti, dar cea mai inedita aparitie este echipa Andorrei, calificati de asemenea la intrecerea continentala din septembrie. De altfel, conform organizatorilor, in acest week-end se vor lupta in centrul Capitalei 16 echipe de baschet 3x3 din 12 tari - Albania, Andorra, Bulgaria, Croatia, Georgia, Kosovo, Macedonia, Polonia, Serbia, Spania, Turcia si Romania, iar premiile puse la bataie se ridica la 5.000 de dolari. Totodata, castigatoarea va obtine si calificarea la FIBA 3x3 World Tour Masters.
 

Parteneri