Foto

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger in Piata Universitatii, 26-27 iulie 2014

Pentru al treilea an consecutiv, Capitala Romaniei va gazdui, in perioada 26-27 iulie, intr-un spatiu special amenajat in Piata Universitatii, cel mai puternic turneu de baschet 3x3 din sud-estul Europei, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2014 (www.3la3ro, www.facebook.com/sportarenastreetball), dotat cu premii in valoare totala de 5.000 de dolari. Conform organizatorilor, in cadrul acestui turneu se vor lupta 16 echipe, dintre care patru romanesti, pentru un loc in circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour.
 
Piata Universitatii din Bucuresti se va afla din nou in centrul atentiei fanilor baschetului 3x3, in scuarul din dreptul statuilor urmand sa fie amenajate la finele saptamanii viitoare mai multe terenuri de streetball pentru deja traditionalul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Considerat cel mai puternic turneu de baschet 3x3 din sud-estul Europei, competitia organizata de Sport Arena si ACS Sport Promotion va aduna la start 16 echipe, printre care se va numara si nationala Romaniei, „Tricolorii”, care se vor lupta pentru un loc in FIBA 3x3 World Tour. Considerati pe buna dreptate marii favoriti, mai ales dupa performanta realizata in acest sezon, cand au ajuns pana in sferturile de finala la Campionatul Mondial de la Moscova, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan sunt neinvinsi in competitiile interne, bifand trei succese din tot atatea posibile in turneele Sport Arena Streetball. Printre adversarele „tricolorilor” se vor numara alte trei echipe autohtone, precum si grupari venite din Albania, Andorra, Bosnia&Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Georgia, Kosovo, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia si Spania.
Pe de alta parte, la fel ca la editiile anterioare, gazduite de Piata George Enescu (2012) si Piata Universitatii (2013), organizatorii anunta ca nu numai profesionistii vor evolua in cadrul turneului din centrul Capitalei. In afara programului turneului oficial, organizatorii anunta ca iubitorii baschetului sunt asteptati sa-si testeze calitatile pe terenurile amenajate de Sport Arena, fanii avand parte de numeroase concursuri cu premii si competitii ad-hoc.
Meciurile oficiale din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2014 se vor disputa sambata si duminica, 26-27 iulie, intre orele 17:00 si 22:00.
Reamintim ca editia de anul trecut, disputata tot in Piata Universitatii (http://youtu.be/asdocwpDhe8), a fost castigata de echipa Novi Sad, care s-a calificat la Mastersul FIBA 3x3 World Tour si mai apoi la finala circuitului mondial, de la Istanbul. Editia din 2012, organizata in Piata George Enescu (http://youtu.be/dtmeQT7kIW8), a fost castigata de echipa „Pensionarii Asigurati”, care s-a clasat ulterior pe locul 6 in finala mondiala de la Miami.

Parteneri