Foto

Real Madrid si Emanuel Cate, din nou campioni de juniori in Spania

Internationalul roman Emanuel Cate a devenit din nou campion al Spaniei la juniori, dupa ce echipa Real Madrid s-a impus in fazele eliminatorii ale categoriei U18, masculin, castigand toate meciurile din turneul final care a fost gazduit de arena madrileana din Torrejon de Ardoz. In cadrul aceleeasi competitii juvenile, un alt international roman, Rares Uta, a obtinut medaliile de bronz cu echipa Unicaja Malaga. De remarcat faptul ca ambii sportivi romani vor fi prezenti cu echipele spaniole in finalul acestei saptamani si la turneul final al Adidas Next Generation Tournament, o intrecere europeana de nivel inalt, de rangul unei Euroligi pentru juniori!
 
Internationalii romani Emanuel Cate si Rares Uta au urcat si in finalul acestui sezon pe podiumul de premiere al Campionatului National U18, masculin, al Spaniei, Emi reusind cu Real Madrid sa-si pastreze trofeul de campion cucerit si anul trecut, in vreme ce Rares a intrat cu Unicaja Malaga in posesia medaliilor de bronz, dupa ce anul trecut obtinuse argintul. Performantele celor doi internationali romani sunt cu atat mai mari, cu cat ambii componenti ai nationalei U18 a Romaniei vor fi prezenti cu echipele spaniole de club in acest final de saptamana la turneul final european al celor mai puternice cluburi de juniori, urmand sa ia startul la Adidas Next Generation Tournament.
Conform rezultatelor oficiale, Real Madrid, cu Emanuel Cate in forma deosebita, a spulberat toti adversarii intalniti in fazele eliminatorii ale intrecerii juvenile iberice: 97-57 cu Joventut Badalona in finala, 76-45 cu Baloncesto Sevilla in semifinale, 88-50 cu Gran Canaria in sferturile de finala si 86-47 cu CF Barcelona in optimi. In marea finala disputata impotriva rivalei Joventut Badalona (n.n. – echipa care a eliminat in semifinale pe Unicaja Malaga, cu 84-66), Real Madrid s-a impus la o diferenta ce nu lasa loc comentariilor, 97-57, iar MVP-ul turneului final a fost desemnat slovenul Luka Doncic, cel care a debutat deja la echipa de seniori a madrilenilor si a realizat un triple-double in ultimul act, cu 15 puncte, 15 pase decisive si 12 recuperari. O evolutie deosebita in finala a avut si internationalul Emanuel Cate, pivotul roman reusind sa fie al doilea marcator al campioanei, dupa ce si-a trecut in cont si un double-double - 29 minute de joc; eficienta de 27 de unitati; 18 puncte, 10 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii si 2 capace. De altfel, Emi Cate a avut evolutii constante in meciurile eliminatorii, asa cum o arata si statisticile: in optimile castigate cu CF Barcelona a adunat in 23 minute de joc, 6 puncte, 5 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii si 2 capace; in sferturile de finala cu Gran Canaria a avut in 22 de minute de joc, 6 puncte, 8 recuperari si 1 interceptie; in semifinalele cu Baloncesto Sevilla a bifat in 15 minute de joc, 9 puncte, 5 recuperari si 2 pase decisive. Conform datelor oficiale, pivotul nationalei U18 a Romaniei a avut o medie impresionanta in cele patru jocuri din turneul final, cu 22,3 minute de joc, 9,7 puncte/meci, 7,5 recuperari/meci, 1,7 interceptii/meci, 1,2 pase decisive/meci, 1 capac/meci si o medie de 14 unitati la capitolul eficienta. Castigator al medaliilor de bronz cu Unicaja Malaga, internationalul Rares Uta a avut de asemenea evolutii notabile in meciurile din optimile de finala si din sferturi, castigate de echipa sa, cu 67-63, cu CAI Zaragoza, si respectiv cu 61-51, cu HM Torrelodones, evoluand in medie 25 de minute de joc: 6 puncte, 10 recuperari si 2 capace (cu HM Torrelodones) si 14 puncte si 5 recuperari (cu CAI Zaragoza).

Finala turneului spaniol U18, masculin, dintre Real Madrid si Joventut Badalona, poate fi urmarita pe  http://youtu.be/EVDpho6N2Uk.
 
De mentionat ca, la finele acestei saptamani, la concurenta cu Final Four Euroleague, se va startul in turneul final al Adidas Next Generation Tournament, cu participarea Real Madrid, Unicaja Malaga, Stella Azzurra Roma, Zalgiris Kaunas, Spars Sarajevo, Steaua Rosie Belgrad, VEF Riga si INSEP Paris, astfel ca internationalii romani Emanuel Cate si Rares Uta vor avea din nou ocazia sa fie prezenti la cea mai puternica intrecere europeana la nivelul echipelor de juniori.

Parteneri