Foto

Record de asistenta cu un public de nota 10 la Cluj-Napoca!

Sambata seara, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a fost luata cu asalt de mii de suporteri ai baschetului romanesc, care au tinut sa fie prezenti in tribune pentru a sustine reprezentativa feminina de baschet a Romaniei la primul meci campania de calificare la EuroBasket Women 2015. Cu mic, cu mare, fanii din Cluj-Napoca, dar si din alte orase ale tarii, s-au adunat in numar foarte mare in tribunele cele mai mari arene sportive din Romania si s-au grabit sa incinga atmosfera, in vreme ce sutele de baloane, tricouri si sepci, oferite de Banca Transilvania - sponsor oficial al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei, au colorat sarbatoarea baschetului si au creat o imagine de mare efect. Si, asa cum si-au dorit si tricolorele noastre inaintea jocului cu Bosnia&Hertegovina, publicul din Sala Polivalenta a fost la inaltime si a fost cu adevarat “al saselea jucator”, realizand o atmosfera magnifica si impingand nationala spre primul succes din preliminariile intrecerii continentale. A fost un public de nota 10, apreciat de atat de oaspetii FIBA si invitatii FRB, cat mai ales de sportivele si antrenorii ambelor echipe. Un alt aspect deloc de neglijat este si acela ca peste 1000 de suporteri care au venit cu intarziere la sala nu s-au temut de capriciile vremii si au stat la coada la casele de bilete infruntand ploaia torentiala si demonstrandu-si, astfel, dragostea fata de baschet si echipa nationala.  
Pe de alta parte, 21 noiembrie 2015 va ramane in anale si ca data in care s-a stabilit un record impresionant de asistenta, fiind pentru prima oara in istoria baschetului romanesc cand 5.000 de spectatori au fost prezenti la un meci de baschet desfasurat in tara noastra! Iar daca tot vorbim de recordul de asistenta, sa precizam si faptul ca, intr-un clasament al numarului de spectatori realizat in baza datelor oficiale FIBA de la cele 15 meciuri din cadrul primei etape din preliminariile EuroBasket Women 2017, Romania ocupa un onorant loc trei in Europa, in urma Serbiei si Turciei:
 
1. Serbia – Germania (Grupa D, Belgrad, 6.500 spectatori)
2. Turcia - Israel (Grupa H, Ankara, 5.945 spectatori)
3. Romania – Bosnia&Hertegovina (Grupa H, Cluj-Napoca, 5.000 spectatori)
4. Rusia – Bulgaria (Grupa F, Ekaterinburg, 4.000 spectatori)
5. Franta – Estonia (Grupa B, Bourges, 3.800 spectatori)
6. Grecia – Elvetia (Grupa F, Halkida, 3.000 spectatori)
7. Suedia – Spania (Grupa I, Sodertalje, 2.078 spectatori)
8. Ucraina – Luxemburg (Grupa D, Kiev, 2.000 spectatori)
9. Slovacia – Portugalia (Grupa E, Poprad, 1.920 spectatori)
10. Polonia – Belarus (Grupa G, Walbrzych, 1.500 spectatori)
11. Italia – Albania (Grupa C, Lucca, 1.263 spectatori)
12. Muntenegru – Marea Britanie (Grupa C, Podgorica, 1.100 spectatori)
13. Olanda – Croatia (Grupa B, Amsterdam, 1.000 spectatori)
14. Ungaria – Islanda (Grupa E, Miskolc, 1.000 spectatori)
15. Letonia – Lituania (Grupa A, Riga, 900 spectatori)

De altfel, facand referire la emulatia fantastica de spectatori de la meciurile din week-end-ul trecut din cadrul primei runde a preliminariilor EuroBasket Women 2017, site-ul fibaeurope.ro puncteaza, printre altele, si recordul stabilit de publicul clujean. Vezi materialul aparut pe site-ul oficial al forului european pe:
http://www.fibaeurope.com/compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2017.roundID_11853.coid_JnBQv,K2HZEM-3vlOgI692.articleMode_on.html

Parteneri