Foto

Record european de asistenta la Cluj-Napoca!

Meciul dintre reprezentativele feminine ale Romaniei si Turciei, disputat, sambata seara, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in cadrul etapei a III-a din Grupa H, a atras in tribunele celei mai mari arene sportive din tara noastra un numar impresionant de spectatori (6817) un record absolut pentru baschetul romanesc, dar si pentru primele trei etape din preliminariile Eurobasket Women 2017. Astfel, daca la meciurile disputate in noiembrie 2015 in cele noua grupe de calificare la Campionatul European din Cehia recordul de spectatori din Sala Polivalenta din Cluj-Napoca (5000) era depasit de asistentele inregistrate la meciurile de la Belgrad si Ankara, de aceasta data, numarul spectatorilor inregistrati la turnichetii de la intrarea in arena clujeana a clasat Romania pe prima pozitie! De altfel, intr-un clasament al recordurilor de asistenta inregistrate in primele trei etape din cele noua grupe ale preliminariilor Eurobasket Women 2017 tara noastra se situeaza pe primul loc, urmata indeaproape de Serbia si Turcia:
 
1. Romania – Turcia (Grupa H, Cluj-Napoca, 6817 spectatori)
2. Serbia – Germnia (Grupa D, Belgrad, 6500 spectatori)
3. Turcia – Israel (Grupa H, Ankara, 5945 spectatori)
4. Romania – Bosnia&Hertegovina (Cluj-Napoca, Grupa H, 5000 spectatori)
5. Rusia – Bulgaria (Grupa F, Ekaterinburg, 4000 spectatori)
6. Ucraina – Serbia (Grupa D, Kiev, 4000 spectatori)
7. Franta – Estonia (Grupa B, Brouges, 3800 spectatori)
8. Belarus – Belgia (Grupa E, Minsk, 3200 spectatori)
 
Mai jos va prezentam recordurile de asistenta pe fiecare grupa:
Grupa A
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa A a fost stabilit la meciul Lituania – Slovenia, disputat la Kedainiai, 2000 de spectatori.
 
Grupa B
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa B a fost stabilit la meciul Franta – Estonia, disputat la Brouges, 3800 de spectatori.
 
Grupa C
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa C a fost stabilit la meciul Italia – Muntenegru, disputat la Schio, 2500 de spectatori.
 
Grupa D
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa D a fost stabilit la meciul Serbia – Germania, desfasurat la Belgrad, 6500 de spectatori.
 
Grupa E
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa E a fost stabilit la meciul Ungaria – Slovacia, desfasurat la Pecs, 2200 de spectatori.
 
Grupa F
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa F a fost stabilit la meciul Rusia – Bulgaria, disputat la Ekaterinburg, 4000 de spectatori.
 
Grupa G
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa G a fost stabilit la meciul Belarus – Belgia, disputat la Minsk, 3200 de spectatori.
 
Grupa H
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa H a fost stabilit la meciul Romania – Turcia, desfasurat la Cluj-Napoca, 6817 spectatori.
 
Grupa I
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa I a fost stabilit la meciul Suedia – Spania, desfasurat la Sodertalje, 2078 de spectatori.

FOTO - copyright www.frbaschet.ro (credit Sandor Manases)

Parteneri