Foto

Reguli pentru spectatorii de la meciurile FIBA EuroBasket 2017, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca

Federatia Romana de Baschet va anunta ca mai sunt doar 8 zile pana la debutul celui mai mare eveniment baschetbalistic organizat vreodata in Romania: Grupa C a FIBA EuroBasket 2017. Eveniment ce va fi gazduit de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in perioada 1-7 septembrie, cu participarea reprezentativelor de seniori ale Spaniei, Croatiei, Ungariei, Muntenegru, Cehiei si Romaniei, si care va aduce pe parchetul celei mai mari arene sportive din Romania o serie de nume importante ale baschetului mondial, multi dintre jucatori activand la echipe de club din NBA, EuroLeague sau Basketball Champions League.
In acest sens, din dorinta de a fluidiza accesul in arena, mai ales ca la intrari vor fi efectuate controale corporale iar actuala capacitate a Salii Polivalente din Cluj-Napoca este de aproximativ 10.000 de locuri, rugam toti spectatorii care au achizitionat bilete pentru meciurile FIBA EuroBasket 2017 sa vina la sala cu cel putin 60 de minute inainte de inceperea evenimentului.
Totodata, tinand cont de conditiile de securitate impuse de regulile FIBA si de legislatia din tara noastra, va prezentam mai jos un set de reguli care trebuie respectat si cunoscut de spectatorii care vor fi prezenti la meciurile din cadrul Grupei C a FIBA EuroBasket 2017:

Securitate
1. Toti spectatorii care asista la un joc al competitiei oficiale a FIBA ??trebuie in orice moment:
    1.1 Sa respecte regulile si instructiunile ofiterilor de politie, altor ofiteri desemnati, agenti de paza si / sau alti membri ai personalului de securitate autorizat corespunzator;
    1.2 Sa aiba un bilet valabil si un document oficial cu o fotografie care sa permita identificarea;
    1.3 Sa consimta la controalele corporale confiscarea obiectelor care nu sunt permise de lege sau de aceste reguli de acces.

2. Persoanele aflate sub influenta alcoolului, a narcoticelor sau a oricarei substante care modifica comportamentul nu vor fi admise in Arena.
3. Urmatoarele articole sunt interzise (nu sunt permise) in locurile de desfasurare ale competitiilor FIBA. Persoanele care detin oricare dintre elementele de mai jos nu vor fi admise in locurile de desfasurare si pot fi transferate reprezentantilor locali de aplicare a legii.

Articolele interzise in Arena sunt:
    3.1 Flacoane termice
    3.2 Unelte de lucru
    3.3 Corturi, panouri, vopsea cu pulverizare sau orice alt element care ar putea fi folosit pentru deteriorarea bunurilor din arena
    3.4 Flacoane din sticla sau pastic (cu exceptia medicamentelor continute in flacoane din sticla sau plastic de pana la 100 ml)
    3.5. Mai mult de un bagaj cu capacitatea de maxim 25 l (trebuie s? incapa  sub scaun)
    3.6 Walkie-Talkie-uri, instalatii de bruiere si scanere radio
    3.7 Dispozitivele personale / private Wi-Fi (inclusiv, dar nu se limiteaza la telefoane inteligente si tablete) sunt permise in interiorul locatiilor, dar nu trebuie utilizate ca puncte de acces wireless pentru a conecta mai multe dispozitive)
    3.8 Indicatoare laser si lumini stroboscopice
    3.9 Biciclete, biciclete pliabile, patine cu role si skateboard-uri
    3.10 Animale vii (cu exceptia animalelor de serviciu)
    3.11 Orice tip de masti sau cagule
    3.12 Toate tipurile de cutite si articole cu lama, inclusiv cutite de buzunar si cutite purtate ca parte a vestimentatiei culturale
    3.13 Arme sau obiecte ofensive, cum ar fi baionete, cutite, bastoane extensibile, pieptene ascutit, catarame de centura modificate si lame libere modificate in arme
    3.14 Articole care seamana cu obiecte interzise, ??cum ar fi replici de arme sau dispozitive explozive falsificate
    3.15 Spray-uri de protectie personala, cum ar fi spray-uri CS sau cu piper
    3.16 Arme de foc si munitii (inclusiv replici de arme, componente sau orice dispozitiv suspectat ca arma de foc)
    3.17 Orice fel de substante inflamabile / explozive, lichide sau gaze sau alte substante inflamabile, incluzand dar fara a se limita la focuri de artificii,
    3.18 Explozivi, petarde si fumigene
    3.19 Materiale periculoase si toxice
    3.20 Medicamente controlate, inclusiv substante care arata ca medicamente controlate
    3.21 Camere video, indiferent de dimensiune, model, gama si calitate
    3.22 Orice aparat de fotografiat cu teleobiectiv cu lungimea focala mai mare de 150 mm (numai fotografilor acreditati li se permite sa utilizeze echipamente fotografice sau de difuzare in scopuri comerciale)
    3.23 Nu se pot folosi trepiede sau monopoduri (numai fotografii acreditati si echipele TV au voie sa foloseasca echipamente fotografice sau video in scopuri profesionale)
    3.24 Bete de steag sau pentru bannere fabricate din  materiale dure si/sau mai lungi de 1 metru
    3.25 Obiecte generatoare de sunete puternice cum ar fi corn de vanatoare, claxoane, megafone, vuvuzele si fluiere
    3.26 Bile, rachete, frisbee sau obiecte similare si/sau orice obiect ce poate fi asimilat unui proiectil
    3.27 Toate celelalte obiecte si substante care ar putea pune in pericol securitatea, sanatatea publica, ordinea publica si / sau reputatia FIBA, cea a Comitetului Local de Organizare (LOC) si locatia
    3.28 Role de hartie (inclusiv hartie igienica, rulouri de casa de marcat, confetti)
    3.29 Orice steaguri, cu exceptia steagurilor nationale oficiale ale tarilor participante la eveniment
    3.30 Orice pliante, obiecte sau articole de imbracaminte care poarta declaratii politice, religioase, rasiste, daunatoare, agresive, agitative sau identific?ri comerciale sub acoperire destinate marketingului
    3.31 Umbrele de ploaie (cu exceptia celor pliante)
    3.32 Cantitati excesive de alimente

4. In plus, exista elemente care sunt permise in interiorul locurilor doar ca exceptii. Orice astfel de cazuri vor fi convenite cu managerul de securitate al locului respectiv.
Elementele care sunt permise la locul de desfasurare prin exceptie sunt:
    4.1 Steaguri si bannere mari (mai mari de 1 metru x 2 metri)
    4.2 Instrumente muzicale si tobe
5. Fumatul nu este permis in Arena, cu exceptia unor zone special desemnate, daca exista.
6. Dupa intrarea in Arena, nu este permis sa:
     6.1 Aruncati un obiect sau o substanta sau sa ardeti un astfel de obiect sau substanta;
   6.2 Sa actioneze agresiv intr-un mod care ar putea pune in pericol securitatea, sanatatea publica, ordinea publica, continuarea neintrerupta a meciului sau reputatia FIBA s?i a LOC;
    6.3 Sa faca orice fel de declaratii, afirmatii sau alte actiuni care sa arate o anumita atitudine nationalista, politica, religioasa, etnica sau rasiala, sau care pot declansa violenta, rasism, dispute religioase sau xenofobie;
    6.4 Sa se angajeze in orice forma de pariere in Arena;
    6.5 Sa ameninte viata si sanatatea celorlalti si sa faca acte daunatoare de natura ofensiva;
    6.6 Sa urcati pe scaune sau pe orice alta structura din interiorul Arenei;
    6.7 In timpul jocurilor, sa ramaneti intr-o zona care nu este desemnata pe bilet, inclusiv orice culoare sau zonele de-a lungul terenului de baschet.
 
Inregistrari foto sau video
1. Orice persoana care asista la un joc recunoaste in mod expres ca acesta nu este un eveniment public si ca evenimentul nu poate fi înregistrat in niciun fel.
2 In masura permisa de legea aplicabila, orice persoana care asista la un joc este de acord ca se pot utiliza in permanenta inregistrari de voce, imagine video, fotografie personale in mod gratuit si fara dreptul la orice fel de compensatie si accepta in mod irevocabil utilizarea de catre FIBA sau terte entitati autorizate de FIBA ??a unor astfel de inregistrari de voce, imagini, fotografii. Fiecare persoana renunta la toate drepturile si actiunile care doresc sa se opuna unei astfel de exploatari, sub rezerva legii aplicabile. FIBA (si terte parti autorizate de FIBA ??in ceea ce priveste utilizarea unor astfel de suporturi) sunt obligate sa respecte toate legile aplicabile cu privire la orice utilizare a acestor materiale.
3. Persoanele nu pot sa inregistreze sau sa transmita niciun sunet, imagini in miscare, imagine fixa ??sau descrieri, rezultate sau statistica a jocului decat pentru uz privat. Este strict interzisa difuzarea, in total sau partial, a oricarui sunet, imagine in miscare sau imagine statica, descriere, rezultat sau statistica a jocului pentru orice fel de public, indiferent de forma de transmitere, fie prin internet, radio, televiziune , telefon mobil, tableta, laptop, accesoriu de date sau orice alt suport curent si / sau viitor (acum cunoscut sau inventat si / sau conceput in viitor). Persoanele nu pot ajuta pe nimeni altcineva sa desfasoare astfel de activitati.
 
 Interzicerea activitatilor de marketing
1. Persoanele nu se pot angaja in nici o forma de activitate care ar putea duce la o activitate comerciala neautorizata in cadrul Arenei, incluzand, dar fara a se limita la o asociere neautorizata cu FIBA ??si partenerii sai comerciali.
2. Persoanelor le este strict interzis sa utilizeze, sa poarte, sa detina obiecte si materiale promotionale sau comerciale sau sa ofere spre vanzare, sa vanda sau sa detina cu intentia de a vinde bauturi, alimente, suveniruri, haine sau alte articole promotionale si / sau comerciale in Arena. Toate aceste elemente pot fi inlaturate sau confiscate de autoritatile competente.
3. Persoanelor li se interzice strict sa furnizeze orice tip de serviciu comercial sau sa intreprinda orice promotii comerciale in Arena.
 
Limitarea raspunderii
1. In caz de urgenta, spectatorii trebuie sa ramana linistiti si sa respecte regulile si instructiunile date de ofiterii de politie, alti ofiteri desemnati, agenti de paza si / sau alti membri ai personalului de securitate autorizati in mod corespunzator. In caz contrar, LOC nu poarta nici o raspundere pentru consecintele nefavorabile pentru viata, sanatatea si proprietatea spectatorilor.
2. In cazul in care un spectator incalca regulile de siguranta la incendiu si a declansat functionarea sistemului de alarma de incendiu (inclusiv cele cauzate de fumatul in Arena), LOC nu are nici o raspundere pentru intreruperea evenimentului cu scopul evacuarii de urgenta.
3. LOC nu poarta nici o raspundere pentru nici un prejudiciu adus vietii, sanatatii si proprietatii unui spectator in cazul in care acest prejudiciu a fost cauzat de incalcarea acestor reguli de catre un spectator.

Parteneri