Foto

Reprezentativa feminina U20 intra in focurile Europenelor de la Albena

Dupa un sezon competitional intern deosebit de incarcat, incepand de miercuri dimineata, reprezentativele nationale ale Romaniei incep sa intre rand pe rand in focurile Campionatelor Europene. Prima echipa care va urca pe scena continentala este nationala feminina U20, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Dan Fleseriu selectand urmatoarele 12 sportive pentru participarea la Euro 2013:
 
4. GRIGORE Ana – Olimpia Bucuresti
5. BLANARU Bianca – CSS Bega Timisoara – BCM Danzio Timisoara
6. URSU Sonia – Woori Bank Hansae (Coreea de Sud)
7. MORARU Diana – BC UVG ICIM Arad
8. ARDELEAN Dora - CSS Bega Timisoara – BCM Danzio Timisoara
9. KIRBERG Selena – Podgorica (Muntenegru)
10. DUMITRACHE Alexandra – Olimpia Bucuresti
11. DEMETER Hanna – Pecs (Ungaria)
12. GAVRILA Irina – CSS Craiova - SCM U Craiova
13. AVRAM Simina – Olimpia Brasov
14. CRACIUN Alina – BC UVG ICIM Arad
15. RAILEANU Iulia – Universitatea Cluj-Napoca
 
“Ne asteapta o competitie extrem de dificila, cu opt meciuri in doar zece zile. Pot spune ca programul ne avantajeaza pentru ca vom sta in prima a competitiei, in data de 04 iulie si avem astfel sansa sa vedem toti adversarii, dar pe de alta parte ne si dezavantajeaza deoarece avem un program de jocuri mai comprimat si nu beneficiem de a treia zi de pauza, ca restul competitoarelor. De aceea am tot insistat in discutiile pe care le-am avut cu fetele ca este foarte important sa castigam primul joc impotriva Portugaliei. Atat pentru moralul nostru, cat mai ales pentru a dovedi celorlalte competitoare ca ne dorim in Albena sa obtinem un rezultat cat mai valoros. Suntem dupa o luna de pregatire si cred ca la startul competitiei vom fi in forma maxima. Este un lot national extrem de bine compartimentat, deoarece acoperim mai toate pozitiile, iar atitudinea de la antrenamente si atmosfera buna din lot ma fac sa fiu optimist. Am mare incredere in aceasta generatie si sunt convins ca vom da tot ce avem mai bun ca sa venim invingatori de la Albena”, a spus antrenorul principal Dan Fleseriu, care a preferat-o ca antrenor secund pe Monika Boriga, una dintre cele mai valoroase jucatoare din baschetul feminin romanesc de dupa decembrie ’89, “pentru ca fetele din generatia U20 sa aiba langa ele un model de profesionalism si o sportiva de la care sunt ferm convins ca au multe de invatat”. Din staff-ul tehnic mai face parte si maseurul Horia Mladinovici iar la competitie va fi prezent si internationalul Alin Faur, nominalizat de FIBA Europe ca arbitru acompaniator pentru Romania. Delegatia tricolora va pleca spre Bulgaria miercuri dimineata la primele ore ale diminetii, urmand sa intre deja de dupa-amiaza in programul de acomodare din Sala Sporturilor din Albena.
 
Conform programului oficial al competitiei continentale din Bulgaria, reprezentativa Romaniei are urmatorul program de jocuri oficiale in Sala Sporturilor din Albena:
 
05.07.2013 – ROMANIA – Portugalia (ora 13:45)
06.07.2013 – Macedonia – ROMANIA (ora 16:00)
08.07.2013 – ROMANIA – Bulgaria (ora 18:15)
09.07.2013 – Cehia – ROMANIA (ora 16:00)
10.07.2013 – ROMANIA – Letonia (ora 20:30)
12.07.2013 – Belgia – ROMANIA (ora 20:30)
13.07.2013 – ROMANIA – Marea Britanie (ora 16:00)
14.07.2013 – Israel – ROMANIA (ora 13:45)
 
De mentionat ca dupa disputarea jocurilor dupa sistemul fiecare cu fiecare, la finalul competitiei, care se va derula in perioada 03-14.07.2013, primele trei echipe din clasamentul final obtin calificarea in Divizia A.

Parteneri