Foto

Reprezentativa masculina U20 a Romaniei se pregateste pentru Europenele din Ungaria

Aflati la Bucuresti sub comanda antrenorului principal Claudiu Fometescu, componentii nationalei masculine U20 a Romaniei se pregatesc intens in aceste zile in Arena de Baschet cu gandul la Campionatul European care se va disputa, in perioada 09-19 iulie, in localitatea maghiara Szekesfehervar.
 
De mai multe zile, Arena de Baschet din Capitala a devenit cartierul general pentru reprezentativele masculine juvenile ale Romaniei, atat nationala U20, cat si nationala U18, pregatindu-se intens pentru intrecerile europene de luna viitoare.
Primii care vor intra in focurile competitiei continentale ce urmeaza sa fie gazduita de localitatea maghiara Szekesfehervar, in perioada 9-19 iulie, sunt componentii lotului tricolor U20, care urmeaza sa dea piept in prima faza din Ungaria in cadrul Grupei A cu selectionatele similare ale Austriei, Olandei si Finlandei. Avand la dispozitie mai putin de doua saptamani pana la debutul european, staff-ul tehnic tricolor format din antrenorul principal Claudiu Fometescu, secunzii Milorad Perovic si Dan Paltinisan, dar si kinetoterapeutul Florian Nastase, incearca sa puna la punct ultimele detalii tehnico-tactice si sa cristalizeze o formula cat mai buna de joc. De altfel, in perioada imediat urmatoare, tinerii tricolori vor participa la un turneu international organizat in Arena de Baschet, in perioada 28-30 iunie, urmand sa-si masoare fortele impreuna cu mai tinerii jucatori din nationala noastra U18 impotriva selectionatelor juvenile ale Poloniei si Bulgariei. Dar iata si programul turneului de la Bucuresti:
 
28 iunie 2015
Ora 16:00 Romania U20 - Polonia U18
Ora 18:00 Romania U18 - Bulgaria U18

29 iunie 2015
Ora 16:00 Bulgaria U18 - Romania U20
Ora 18:00 Polonia U18 - Romania U18

30 iunie 2015
Ora 11:00 Polonia U18 - Bulgaria U18
 
A doua zi dupa incheierea turneului amical, tricolorii coordonati de Claudiu Fometescu se vor deplasa in Bulgaria, urmand sa joace la Samokov, in perioada 01-03 iulie, cateva meciuri de pregatire in compania selectionatei similare a tarii vecine. In seara zilei de 03 iulie, nationala U20 a Romaniei va reveni la Bucuresti, urmand sa-si continue antrenamentele in Arena de Baschet pana in data de 07 iulie, cand este programata plecarea spre Szekesfehervar, gazda Campionatului European U20, Divizia B, masculin.
Mai jos va prezentam si componenta lotului national U20 al Romaniei:
Mirel Dragoste – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Dragos Gheorghe - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Bogdan Pogacean - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Wilhelm Brosser - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Steff Norbert – Universitatea Cluj-Napoca
Dimitris Rasty – Stiinta Bucuresti
Andrei Popa – Phoenix Galati
Csongor Barabasi – BC Mures Tg. Mures
Florin Ilincov - BC Mures Tg. Mures
Adrian Oprea - BC Mures Tg. Mures
Raul Covaciu – BC Timisoara
Marius Ciotlaus – SCM U Craiova
Andrei Ene – CSU Asesoft Ploiesti
Lucian Tibirna – BC Mures Tg. Mures
Vlad Cobzaru – Georgia Regents (SUA)

Parteneri