Foto

Reprezentativa Romaniei la startul Universiadei de la Shenzen

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a ajuns cu bine in China, dupa un zbor lung si obositor, si va intra peste trei zile in focurile Grupei A din cadrul Jocurilor Mondiale Universitare, intreceri care se vor derula in perioada 12-23 august 2011 in localitatea Shenzen. Peste doar cateva ore, tricolorii pregatiti de Dan Calancea si Cristian Achim vor lua un prim contact cu arena in care se vor confrunta cu Brazilia, Germania, Emiratele Arabe Unite, Cehia si China, urmand sa se adapteze cu fusul orar cat si cu conditiile din Shenzen. Dupa mai multe zile de pregatire si doua turnee in care au testat fortele sportivilor convocati si au cristalizat jocul de echipa, cei doi tehnicieni romani au "batut in cuie" lotul de 12 jucatori care incerca sa obtina un rezultat notabil in China:
Vlad MOLDOVEANU
Titus NICOARA
Andrei MANDACHE
Daniel POPESCU
Dragos ANDREI
Adrian GUTOAIA
Radu PALICIUC
Octavian BOIAN
Lazar LASZLO
Iulian ORBEANU
Szabolcs SANTA
Bogdan TIBIRNA

Reamintim ca in cadrul turneului final universitar de baschet masculin sunt inscrise 24 de echipe din toate colturile lumii, distribuite in patru grupe, componenta celorlalte trei serii fiind urmatoarea:
Grupa B – Serbia, Turcia, Canada, Australia, Africa de Sud si Hong Kong
Grupa C – Rusia, Lituania, Ucraina, Japonia, Filipine si Noua Zeelanda
Grupa D – SUA, Israel, Finlanda, Coreea, Ungaria si Mexic.
Meciurile turneului masculin incep in data de 13 august, Romania urmand sa dea piept in runda inaugurala cu Brazilia.

"Sansele noastre sa depasim faza grupelor si sa ne calificam mai departe sunt mari, desi suntem intr-o grupa extrem de dificila. Programul competitional este foarte dificil, iar timpul de recuperare dintre meciuri foarte scurt. Sunt sigur, insa, ca vom face fata si vom reusi sa ne calificam in faza superioara", declara optimist inainte de plecare Andrei Mandache, unul dintre jucatorii cu experienta din lotul nostru.

Parteneri