Foto

Reprezentativele de junioare ale Romaniei pregatesc asaltul european

Avand o vara fierbinte in plan european, reprezentativele de junioare ale Romaniei au si inceput campaniile de pregatire, nationala U16 urmand sa evolueze in Franta, in perioada 04-12 august, pe prima scena europeana, in vreme ce nationala U18 va participa la Europenele din Irlanda, in perioada 4-13 august.
 
Cadetele se antreneaza la Alexandria
 
Singura reprezentanta a baschetului juvenil romanesc care va evolua pe prima scena europeana, nationala feminina U16, a intrat deja in febra pregatirilor pentru intrecerile continentale din Franta si se antreneaza intens in Alexandria sub bagheta antrenorilor Madalin Piperea si Romela Cristea. Gratie performantei deosebite realizate anul trecut la Oradea de tricolorele pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma, anul acesta, nationala U16 a Romaniei va evolua la Bourges, in primul esalon european, fiind distribuita in cadrul Grupei C, alaturi de selectionatele similare ale Serbiei, Italiei si Ungariei. Tinand cont de aceasta, principalul Madalin Piperea a demarat deja pregatirile cu un lot format din mai multe sportive, pe lista oficiala transmisa la FIBA aflandu-se: Adina Ciciovan, Stefania Catinean, Mara Martonos, Sonia Cazacu, Laura Vaida, Evelina Petrof, Stefania Ionescu, Andreea Dumitru, Lorena Stanica, Daria Rusu, Ana Maria Pop, Ana Glisici, Ilinca Paun, Diana Ignat, Claudia Sandu, Bianca Nan, Corina Chiriac, Daria Botorogeanu, Oana Morar si Ruxandra Stegarus. Dornice sa obtina un rezultat notabil si sa se mentina in primul esalon, tinerele tricolore se antreneaza intens la alexandria pana in 29 iunie, data cand vor pleca in Polonia pentru o serie de meciuri amicale. Din 6 iulie, nationala U16 revine in Alexandria pana in 18 iulie, iar in perioada 20-24 iulie va juca in cadrul unui turneu international la Targoviste, dupa care va continua sa se antreneze alte patru zile in Arena de Baschet din Capitala. Din 27 iulie, va pleca in Slovacia pentru ultimele teste in cateva meciurile amicale, urmand sa revina la Bucuresti pentru alte trei zile, timp in care staff-ul tehnic se va decide asupra lotului de 12 sportive care va pleca din 3 august la Europenele din Franta.
 
Junioarele sunt cantonate la Cheile Gradistei
 
Avand programate intrecerile continentale aproximativ in aceeasi perioada cu tricolorele mai mici, componentele nationalei feminine U18 a Romaniei au inceput si ele pregatirile in Brasov sub bagheta antrenorului Catalin Tanase, sprijinit de secunzii Larisa Toma si Monika Brosovszky-Boriga si directorul tehnic Ioan Valerian. Pentru o pregatire cat mai buna, staff-ul tehnic a convocat un lot format din urmatoarele sportive: Teodora Armanu, Sarah Dumitrescu, Carla Popescu, Alexandra Ghita, Teodora Manea, Andreea Fleser, Rebeca Salatioan, Nicolett Orban, Irina Parau, Rebeca Coroianu, Denisa Vati, Amira Al Ash Hab, Maria Ferariu, Helga Csurulya, Ana Maria Varjoghe si Diana Tanase.
Astfel, din 16 iunie, junioarele tricolore au urcat la Cheile Gradistei pentru o pregatire montana de doua saptamani, urmand ca in finalul acestei luni sa plece pentru cateva meciuri test in Bulgaria. Din 3 iulie, nationala U18 revine in tara si se deplaseaza la Oradea pentru o noua pregatire intensa, iar in perioada 11-16 iulie vor pleca in Slovacia pentru a participa la un turneu amical. Revin pentru alte doua saptamani la Targoviste, unde vor avea parte si de alte meciuri test, iar pentru plecarea spre Dublin, gazda Campionatelor Europene U18, programata pentru inceputul lunii august, vor efectua ultimele antrenamente in Arena de Baschet din Bucuresti. De altfel, va reamintim ca, pentru prima data in istoria FIBA, unul dintre turneele finale de juniori va fi organizat in Irlanda, la competitia de la Dublin confirmand participarea 24 de echipe nationale impartite in patru grupe. Reprezentativa U18 a Romaniei face parte din Grupa C, alaturi de Olanda, Israel, Norvegia, Georgia si Elvetia.

Parteneri