Foto

Reputatul Malik Abes va conduce Clinicul International de baschet adaptat de la Oradea

ASP Oradea, promotor si reprezentant al baschetului in fotoliu rulant din Romania la competitiile internationale, va organiza, cu sustinerea FAN Curier, Clinicul International de baschet adaptat. Evenimentul va avea loc in perioada 13-15 aprilie 2018, la Oradea, si se va bucura de prezenta reputatului antrenor Malik Abes, care va conduce acest clinic.
Conform organizatorilor oradeni, Clinicul International de baschet adaptat va fi condus de francezul Malik Abes si va reuni la start antrenori si jucatori din Franta, Polonia si Germania, evenimentul fiind extrem de important atat pentru Oradea, cat si pentru intreaga comunitate internationala de baschet adaptat, fiind de asemenea si singurul clinic de acest fel din Romania.
Astfel, dupa ce la editia anterioara antrenorul englez Haj Bhania a fost oaspetele se seama al Clinicului International de la Oradea, de aceasta data, va fi randul reputatului Malik Abes sa conduca acest eveniment, tehnicianul francez avand o vasta si bogata experienta, de peste 25 de ani, in baschetul adaptat.
Malik Abes are o carte de vizita impresionanta, fiind fost antrenor principal al nationalei Frantei, in perioada 2015-2017, fost antrenor al nationalei Suediei de seniori si de tineret U23, in perioada 2011-2015, fost antrenor al nationalei Italiei, in perioada 2008-2011, fost antrenor al nationalei Letoniei in 2005, precum si fost antrenor al echipei nationale feminine a Frantei in perioada 2004-2006. De asemenea, Abes a mai fost si managerul nationalei feminine a Germaniei, in perioada 1989-1993, dar si director tehnic al aceleasi nationale, in perioada 1991-1993.
Tehnicianul francez este antrenor coordonator al IWBF Europe (federatia europeana de specialitate) din 2006 si responsabil pentru educatie din 2009. Incepand cu 2004, face parte din comitetul de promovare si dezvoltare a baschetului adaptat in cadrul IWBF Europe, fiind si responsabil cu partea de comunicare a paginii de Facebook a IWBF Europe. Din 2003 este si Comisar IWBF.
In palmaresul sau ca antrenor de echipe nationale figureaza medalia de argint cu reprezentativa Suediei "U23" la Campionatul Mondial din 2013, medalia de argint cu reprezentativa feminina a Germaniei la Campionatul Mondial din 1998. Totodata, cele mai valoroase performante le-a obtinut cu nationala feminina a Frantei la Campionatele Mondiale paralimpice din 2005, unde a cucerit medalia de aur, aceeasi medalie reusind sa obtina si la Campionatul European din 2009 impreuna cu echipa nationala masculina a Italiei. In plus, in cartea sa de vizita se mai afla si o medalie de bronz la Campionatele Europene din 2005, obtinuta tot cu reprezentativa feminina a Frantei.
Ca si antrenor de club a fost prezent in Euroliga de baschet adaptat timp de un deceniu, bifand mai multe campionate si supercupe castigate in campionatele din Italia si Germania, atat cu echipe masculine, cat si feminine.
A fost declarat antrenorul anului in Italia, in 2010, tara in care a mai primit si distinctia acordata pentru antrenorul cu cele mai remarcabile rezultate in Italia in 2012.
Sponsorul Clinicului International de la Oradea este Bosch Romania iar partenerii evenimentului sunt KYB Europe, Bella Romania (Seni), Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie Turism si Sport prin Departamentul de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie.
 

Parteneri