Foto

Revansa ratata de putin in EuroLeague Women

Campioana Romaniei, CS Municipal Targoviste, a ratat de putin sansa de a-si lua revansa in fata puternicei grupari italiene Famila Schio, gruparea pregatita de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini cedand, joi seara, pe terenul liderului Grupei B din EuroLeague Women, cu scorul de 62-66 (13-23, 17-12, 16-15, 16-16). In urma acestui rezultat, Famila Schio si-a intarit pozitia de lider, in vreme ce CSM Targoviste continua sa ocupe pozitia a cincea in clasamentul Grupei B.
 
La un pas de o mare surpriza
 
Reprezentanta baschetului feminin romanesc in cea mai valoroasa competitie intercluburi de pe Batranul Continent, CS Municipal Targoviste, a fost la doar un pas de o mare surpriza in prima etapa din returul Grupei B, campioana Romaniei fiind invinsa de valoroasa si incomoda echipa italiana Famila Schio intr-un final nerecomandat cardiacilor. Decise sa-si mareasca sansele de calificare si sa-si ia revansa pentru infrangerea suferita pe teren propriu in etapa inaugurala, baschetbalistele din Targoviste au inceput in forta returul din Italia si au reusit sa se instaleze la carma jocului chiar din primele actiuni (4-0 min. 2; 8-4 min. 4; 9-8 min. 6). Beneficiind si de sprijinul suporterilor proprii, Famila Schio revine in forta pe finalul primului sfert si dupa ce echilibreaza situatia pe teren reuseste un “run” incredibil de 15-0 in doar trei minute (n.n. – de la scorul de 8-9 in min. 6 pana la 23-9 in min. 9)! Cel de-al doilea sfert a fost o copie trasa la indigo a primei parti, dar de aceasta data in favoarea oaspetelor, care au revenit spectaculos in joc, de la 29-15 in min. 12 pana la 31-30 in min. 19, astfel ca la pauza tabela indica un avantaj minim pentru gazde, 35-30, scor ce avea sa prevesteasca un final palpitant. La reluare, in pofida deselor incercari ale gazdelor de a rupe ritmul, echilibrul s-a mentinut atat pe teren, cat si pe tabela, cu un mic plus pentru CSM Targoviste, iar dupa 30 de minute de joc scorul era de 50-46 in favoarea italiencelor. Bazandu-se pe acelasi cvartet de valoare, format din Marginean, Currie, Robbins si Bjelica, oaspetele forteaza egalarea in ultimul sfert, dar experienta gazdelor isi spune in cele din urma cuvantul iar fluierul final al arbitrilor consemneaza o noua victorie pentru Famila Schio, cu scorul de 66-62, spre dezamagirea oaspetelor, care desi au jucat bine, n-au mai gasit resursele necesare de a obtine succesul mult dorit, fiind si usor “apasate” de brigada de arbitri.
Conform datelor FIBA-Europe, punctele CSM Targoviste au fost realizate de CURRIE (14 puncte, 1x3, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii, 1 capac), ROBBINS (12 puncte, 7 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), MARGINEAN (11 puncte, 1x3, 5 recuperari, 1 pasa decisiva), BJELICA (9 puncte, 16 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii), BABKINA (7 puncte, 2 recuperari, 4 pase decisive, 1 interceptie), TIKHONENKO (4 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisiva), STOENESCU (3 puncte, 1x3, 1 recuperare, 1 interceptie), MILIJKOVIC (2 puncte, 3 recuperari, 3 pase decisive). A mai evoluat MATIC. De la invingatoare s-au remarcat LAVENDER (26 puncte, 10 recuperari, 3 capace) si Mc Cray (13 puncte, 1x3, 5 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
La finalul intalnirii, antrenorul Georgios Dikeoulakos a declarat: “Am vazut doua echipe mari in seara aceasta... Felicit echipa Famila Schio, dar doresc deasemenea sa-mi felicit si jucatoarele. Am dat totul pe teren pe intreg parcursul jocului, dar din pacate am si pierdut cateva jucatoare de top in urma unor faulturi ciudate!” In replica, tehnicianul italian Maurizio Lasi a spus: “A fost foarte important pentru noi sa castigam acest joc si sa mentinem in pozitia de lider al Grupei B. Consider ca este o victorie importanta deoarece am jucat impotriva unei echipe foarte puternice si am resimtit si lipsa accidentatelor Macchi si Sottana.” La randul ei, capitanul nationalei Romaniei, Ancuta Stoenescu, a precizat: “Este foarte important sa ramanem unite atunci cand castigam, dar mai ales atunci cand pierdem. Suntem suparate pentru acest esec, dar noi stim ca am jucat la capacitate maxima. Acum ne vom pregati pentru urmatorul joc de acasa, impotriva echipei Fenerbahce Istanbul.” Tragand concluziile, italianca Raffaella Masciadri amentionat: “A fost un joc deosebit si cred ca apararea a fost cheia succesului. Ammuncit din greu pentru a fi la un nivel inalt in aceasta seara deoarece stiam ca acest joc a fost de o importanta primordiala pentru campania noastra din EuroLeague Women.
 
Programul si clasamentul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat si cu victoria obtinuta de UE Sopron pe terenul gruparii franceze Arras Pays D’Artois, cu scorul de 74-55, dar si cu succesul obtinut de GA Kosice pe teren propriu in fata echipei ruse Nadezhda Orenburg, cu scorul de 77-67, iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Famila Schio – 13 puncte
2. GA Kosice – 12 puncte
3. Nadezhda Orenburg – 11 puncte
4. Fenerbahce Istanbul – 10 puncte
5. CSM Targoviste – 10 puncte
6. UE Sopron – 9 puncte
7. Arras Pays D’Artois – 7 puncte

Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

19.12.2012 – CSM Targoviste – Fenerbahce Istanbul (ora 18:00)
16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)

FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri