Foto

Rezultatele inregistrate la turneul de promovare in Divizia A - ACTUALIZAT

===============
Update
===============
In a doua zi a turneului de promovare in Divizia A, formatia Dinamo Bucuresti s-a impus in fata echipei Timba Timisoara cu scorul 77-67, in vreme ce formatia CSS Giurgiu a dispus de CSU Galati cu scorul 78-69.

Meciul extrem de echilibrat dintre Dinamo si Timba a incins atmosfera din tribunele Arenei de Baschet din Capitala. Dupa un inceput ezitant al alb-rosilor, fundasul ofensiv al timisorenilor, Florin Popa, a reusit 10 puncte (2X3) in primele doua minute ale intalnirii. Jocul alert, placut ochiului, a avut numeroase faze spectaculoase la ambele panouri, avandu-i in prim plan pe jucatorii Andrei Badila (Dinamo) si Florin Popa (Timba).

Daca la pauza scorul era strans 39-34, in favoarea bucurestenilor, in sfertul al treilea ros-albii au fortat desprinderea pe tabela de marcaj si dupa cinci minute de joc avantajul a crescut la 15 lungimi pentru elevii lui Valentin Pogonaru.

Ultima parte a duelului i-a gasit pe timisoreni fortand egalarea, dar experienta lui Razvan Popa si eficienta lui Bogdan Stancu le-a adus ros-albilor a doua victorie la acest turneu final.

Pentru Dinamo s-au remarcat Andrei Badila (20 p, 7 recuperari, 8 pase decisive, 7 interceptii), Bogdan Sandu (10 p, 13 recuperari) si Razvan Popa (13 p, 5 recuperari, 6 interceptii), in vreme ce pentru timisoreni Florin Popa a reusit 31 de puncte (7 recuperari si 4 interceptii), iar Aurelian Novac 14 puncte (14 recuperari).

In celalalt meci al zilei, CSS Giurgiu a trecut de CSU Galati cu 78-69, la capatul unui joc extrem de disputat. Primul sfert a fost la discretia jucatorilor de la Galati care au reusit un incredibil 22-6. Incurajati frenetic de o micuta, dar inimoasa galerie, giurgiuvenii au revenit in joc si la pauza diferenta dintre cele doua formatii era de patru puncte. In ultimele doua sferturi, elevii antrenoarei Smaranda Iliescu au simtit ca nu pot scapa victoria din mana si au mentinut o diferenta linistitoare pana la final.

Andrei Botez (20 p, 5 recuperari, 5 pase decisive), Daniel Bivolaru (15 p, 6 recuperari, 4 pase decisive, 5 interceptii) si Cristian Nicolae (9 p, 11 recuperari, 3 pase decisive) au fost principalii realizatori ai formatiei din Giurgiu.

Pentru CSU Galati s-au evidentiat Andrei Zanfir (22 p, 4 interceptii) si Bogdan Golat (6 p, 13 recuperari).

Maine au loc ultimele meciuri, de la ora 11:00 Dinamo Bucuresti va intalni CSS Giurgiu, iar de la
ora 13:00 BC Timba Timisoara va da piept cu CSU Galati.

===============


In prima zi a turneului de promovare in Divizia A gazduit de Arena de Baschet din capitala, Dinamo Bucuresti a invins echipa CSU Galati cu scorul 82-79, in timp ce Timba Timisoara a trecut cu 75-71 de CSS Giurgiu.

Competitia din Bucuresti a atras ca un magnet spectatorii in cocheta Arena din Bulevardul Basarabia, pret de patru ore foste glorii ale baschetului romanesc, manageri ale echipelor, conducatori, antrenori si spectatori urmarind cu mare interes disputa pentru ocuparea  unui loc pe prima scena baschetbalistica.

"Balul" a fost deschis de meciul dintre Dinamo si CSU Galati, castigat de alb-rosii in ultimele secunde. Elevii lui Valentin Pogonaru s-au impus pe final gratie experintei lui Razvan Popa, fostul campion al Romaniei cu Dinamo si Pitesti reusind trei interceptii in ultimul minut de joc. De mingiile castigate de nouarul dinamovist a profitat Andrei Badila care a reusit cu 17 secunde inainte de final sa ii duca pe alb-rosii in avantaj (80-79). Ultimele puncte ale partidei au fost marcate din aruncari libere de Dragos Stefanescu, jucatorul echipei Dinamo stabilind scorul final 82-79.

De partea cealalta, Ciprian Popescu a marcat 26 de puncte (6X3), in timp ce Bogdan Golat a reusit 12 puncte si 10 recuperari.

In al doilea joc al zilei, Timba Timisoara a dispus de CSS Giurgiu cu 75-71, tot intr-un meci interzis cardiacilor. Partida a fost dominata in mare parte de formatia de la malul Dunarii, elevii antrenoarei Smaranda Iliescu reusind un adevarat asediu de trei puncte la cosul banatenilor. Pe final, patrunderile lui Daniel Patru si punctele marcate de Aurelian Novac au facut insa diferenta in favoarea timisorenilor.

Pentru invingatori cei mai buni marcatori au fost Florin Popa (18 p), Aurelian Novac (15 p) si Daniel Patru (12 p, 11 recuperari), in timp ce de la CSS Giurgiu s-au evidentiat Alin Guta (17 p, 3X3, 6 pase decisive), Daniel Bivolaru (16 p, 11 recuperari) si Alexandru Botez (11 p, 7recuperari).

Maine, sunt programate alte doua meciuri dupa urmatorul program:

Ora: 16:00 - BC Timba Timisoara vs. CS Dinamo Bucuresti
Ora: 18:00 - CSU Galati vs. CSS Giurgiu



Foto: Ana Maria Bordea


Parteneri