Foto

Romani in campionatele lumii

Avand in Gabriela Marginean (foto) o marcatoare de exceptie, Arras Pays D'Artois a reusit sa invinga in deplasarea de la Lyon, cu 64-60 si sa se mentina pe locul 7 in prina liga franceza. Romanca a reusit 22 de puncte si 6 recuperari

In Italia, in Serie A1, Florina Pascalau a inscris 7 puncte pentru Cras Taranto, care a invins,in deplasare, cu 57-51, pe Lavezzini Parma si se mentine liderul primei ligi italiene.

In aceeasi competitie, tot 7 puncte a reusit si Andra Mandache, insa echipa ei, Basket Alcamo, se afla la celalalt capat al ierahiei din Italia, dupa ce a pierdut si in aceasta etapa, in deplasare, cu Le Mura Lucca, scor 44-61.

Tot in Italia, dar in liga secunda, in Seria Sud, Elisabeth Pavel a reusit o evolutie foarte buna, incununata de un double-double (16 puncte, 13 recuperari) contribuind decisiv la victoria echipe ei, Saces Dike Napoli, 68-63, pe teren propriu, cu Consum.it Siena.

In NCAA, Cristina Bigica a bifat 11 minute si 2 puncte pentru Marquette Golden Eagles in victoria de pe teren propriu, 69-61, cu Mississippi Valley State.

Internationalul roman Vlad Moldoveanu a evoluat 18 minute in meciul sustinut de Benetton Treviso in deplasarea de la Novipiu Casale Monferrato si castigat de oaspeti cu 72-71. Extrema de forta a nationalei a reusit 5 puncte si trei recuperari. Echipa lui Vlad Moldoveanu va debuta in aceasta seara in grupele Eurocup contra germanilor de la Bayern Munchen.

In Cipru, Andrei Mandache continua marsul triumfal cu Keravnos Strovolou, dupa succesul inregistrat pe teren propriu cu scorul 125-50 in fata echipei AEL. Internationalul roman a evoluat in acest meci pentru "fulgere" si a marcat 8 puncte. De asemenea, in aceasta seara, Andrei Mandache va disputa al doilea joc din EuroChallenge Cup impotriva echipei franceze Pau Orthez.

Parteneri