Foto

Romani in campionatele lumii

Benetton Treviso, echipa Internationalul roman Vlad Moldoveanu, a cedat ieri seara in deplasarea de la  Scavolini Siviglia Pesaro, cu scorul 83-73. Capitanul nationalei univeristare a Romaniei  a evoluat pentru oaspeti 24 de minute si a avut o prestatie excelenta, reusind sa marcheze 15 puncte (3 din 4 la aruncarile de 2 puncte - 75%; 2 din 5 la aruncarile de 3 puncte - 40%; 3 din 5 la aruncarile libere - 60%) si sa contribuie cu trei recuperari si un capac.

***********

In Italia, in Serie A1, 
Florina Pascalau a evoluat 15 minute si a inscris 10 puncte pentru liderul Cras Taranto, care a invins,pe teren propriu, cu 59-42, pe Pool Comense.

In aceeasi competitie, Andra Mandache a fost principala marcatoare a echipei ei, Basket Alcamo, marcand 11 puncte in meciul de pe teren propriu cu Liomatic Umbertide. Din pacate, Alcamo a pierdut la limita, 48-49 si ramane pe ultima pozitie in calasamentul primeiligi italiene, fara nicio victorie.

Tot in Italia, dar in liga secunda, in Seria Sud, Elisabeth Pavel a reusit o evolutie foarte buna, inscriind 21 de puncte pentru Saces Dike Napoli, insuficiente insa pentru a trece de rivala din oras, Napoli Bk Women, care s-a impus cu 65-59.

In prima liga franceza, Arras Pays D'Artois a reusit sa invinga pe teren propriu, cu 55-49, pe Union Hainaut, Gabriela Marginean reusind 7 puncte.

In NCAA, Cristina Bigica a jucat 11 minute pentru Marquette Golden Eagles in infrangerea de pe teren propriu, 63-74, cu Georgia Tech. Romanca a reusit o recuperare, trei assisturi si a pierdut doua mingi.

Tot in NCAA, Alexandra Ionescu a evoluat pentru Minnesota Golden Gophers sambata si duminica, in victoriile cu 65-40 si 80-41in fata lui Binghamton, respectiv North Dakota State. Romanca nu a inscris, dar a evoluat 2, respectiv 3 minute.

Parteneri