Foto

Romani in campionatele lumii

Benetton Treviso, echipa internationalului roman Vlad Molodoveanu, s-a impus sambata in propriul fief cu scorul 82-70, in fata echipei Banco di Sardegna Sassari, in etapa a 11-a a Campionatului italian. Aruncat in lupta in linia de start de catre antrenorul sarb Sasha Djordjevic, extrema de forta a tricolorilor a avut din nou o evolutie buna prin care i-a ridicat in picioare pe fanii "alb-verzilor". In 32 de minute petrecute pe teren, Vlad Moldoveanu a reusit 14 puncte (3X3), 4 recuperari, 2 pase decisive si un capac, fiind al doilea marcator din tabara invingatorilor.
Urmatorul joc pentru Benetton este programat maine in Eurocup impotriva rusilor de la Dynamo St.Petersburg.

In Campionatul Ciprului, internationalul Andrei Mandache a bifat o noua victorie alaturi de echipa Keravnos Strovolou si se mentine in continuare pe prima pozitie din clasament. "Victime" au cazut sambata seara jucatorii de la Petrolina AEK, care s-au vazut invinsi cu 73-60.
Conducatorul de joc al nationalei Romaniei a evoluat 25 de minute pentru Keravnos si a contabilizat 10 puncte (2-3 la aruncarile de 2 puncte, 2-4 la aruncarile de 3 puncte), 6 recuperari si 2 capace.

Peste Ocean, in Statele Unite ale Americii, pivotul clujean Catalin Baciu a evoluat pentru Clemson University in victoria obtinuta duminica pe teren propriu impotriva echipei Winthrop, cu scorul 60-40. Catalin Baciu a reusit in 17 minute de joc sa marcheze 5 puncte (2-2 la aruncarile de 2 puncte, 1-2 la aruncari libere) si sa contabilizeze 3 recuperari si un capac.

 

 

Parteneri