Foto

Romani in Campionatele lumii

Keravnos Strovolou, echipa la care evolueaza internationalul roman Andrei Mandache, este de neoprit in Campionatul Ciprului. Sambata seara, in etapa a 13-a, Keravnos s-a impus pe propriul teren cu 150-46, in fata echipei AEL, intr-un joc pe care l-au controlat de la inceput pana la sfarsit. Conducatorul de joc al nationalei universitare a Romaniei a evoluat 21 de minute si a reusit sa isi treaca in statistica 19 puncte (9-10 la aruncarile de doua puncte - 90% ; 1-1 - la aruncari libere - 100%), 4 pase decisive si 4 interceptii.  

In Italia, Benetton Treviso, echipa internationalului Vlad Moldoveanu, a pierdut in extremis intalnirea cu revelatia Umana Venezia, cu scorul 67-68. Urmariti de ghinion, elevii lui Sasha Djordjevic au incercat din rasputeri sa isi rasplateasca fanii cu o victorie de moral, insa cu cinci secunde inainte de final Szewczyk Szymon inscrie de la trei puncte si aduce victoria echipei din Venetia. Aruncat in lupta din prima secunda, Vlad Moldoveanu a bifat 38 de minute si a reusit 11 puncte (2-6 la aruncarile de doua puncte - 33%, 2-5 la aruncarile de trei puncte - 40%, 1-1 la aruncari libere - 100%), 7 recuperari si 2 pase decisive, avand o eficienta de 14 unitati. In urma esecului inregistrat, echipa din Treviso ocupa locul al 14-lea in Campionatul din "Cizma".   

Peste Ocean, pivotul Catalin Baciu (in foto) a evoluat sambata pentru Clemson Tigers in meciul din Atlantic Coast Conference cu Florida State, castigat de echipa romanului cu scorul 79-59. In 14 minute petrecute pe parchet, clujeanul de 2,10 inaltime a reusit conform datelor oficiale 9 puncte (3-4 la aruncarile de doua puncte - 75%; 3-3 la aruncari libere - 100%), 5 recuperari si doua capace si l-a facut pe antrenorul principal Brad Browell se declare la final  ca a jucat extraordinar. "Este un copil foarte bun, si cand se simte bine pe teren poate pune probleme serioase adversarilor. Cred ca jucatorii mei au facut o treaba foarte buna ca l-au pus in valoare pe Catalin sub cos. Desigur, inaltimea lui este un factor determinat si poate fi foarte productiv pentru noi", a incheiat elogiul antrenorul american.

==========================================================================================

La feminin, Florina Pascalau a inscris 9 puncte in cele 18 minute jucate pentru liderul primei ligi italiene, Cras Taranto, in victoria cu 72-58, obtinuta pe teren propriu in fata echipei C.U.S. Cagliari.

In aceeasi competitie, Andra Mandache a evoluat incantator pentru Basket Alcamo, reusind 16 puncte impotriva lui Braco Geas CC Giovanni, dar echipa ei a pierdut, 61-73. Basket ALcamo are doar doua puncte acumulate dupa 11 etape, fiind codasa clasamentului.

Tot in Italia, dar in liga secunda, seria Sud, Saces NApoli, echipa lui Elisabeth Pavel, a pierdut la limita, 74-76, pe teren propriu, in fata lui RomaSistemi So.Se Pharm Pomezia. Romanca a evoluat foarte bine, inscriind 17 puncte.

In prima liga din Franta, Gabriela Marginean a contribuit cu 12 puncte la victoria echipei ei, Arras, pe tern propriu, in fata lui Nice, 59-50.

Peste Ocean, in NCAA, Cristina Bigica a evoluat zece minute pentru Marquette Golden Eagles, in victoria 69-60 impotriva lui Seton Hall, timp in care a inscris doua puncte.




Parteneri