Foto

Romani in cupele europene

Gabriela Marginean straluceste in Eurocup Women, la gruparea franceza Arras Pays D'artois cu care a reusit dupa o evolutie deosebita in precedentele runde accederea in fazele superioare ale competitiei europene, unde va intalni in ianuarie echipa franceza Basket Landes, ocupanta locului secund in Grupa G.
 Internationala romana este este cea mai buna marcatoare a echipei sale, cu o medie de 18,8 puncte pe meci, avand in cele sase runde din Eurocup un total de 113 puncte, 32 de recuperari, 4 interceptii si 5 pase decisive.
In urma rezultatelor inregristrate va prezentam clasamentul final al Grupei E:

1.                          BC CHEVAKATA   5/1         11
2.                          ARRAS PAYS D'ARTOIS     5/1         11
3.                          SISU BASKETBALL               1/5         7
4.                          BBC SINT-KATELIJNE-WAVER        1/5         7
 

O veste buna tot din Eurocup, dar din competita masculina,  vine de la internationalul roman Vlad Moldoveanu. Echipa sa,  Benetton Treviso,  continua perioada buna si leaga victoriile atat in campionat, cat si in cupele europene. Ieri seara, in propriul fief, “alb-verzii” antrenati de Aleksandar Djordjevic au trecut de nemtii de la Bayern Munchen  cu scorul 92-66. Capitanul nationalei universitare a Romaniei a facut parte din garnitura de start a lui Djordjevic si a contribuit din plin la victoria lui Benetton. In cele 28 de minute petrecute pe parchet, Vlad Moldoveanu a reusit 11 puncte (2X3), 3 recuperari, o pasa decisiva, o interceptie.
Dupa victorie de ieri, echipa internationalului roman a urcat pe locul al doilea in grupa G a Eurocup, cu trei victorii obtinute in 5 meciuri si practic si-au asigurat biletele pentru fazele superioare ale competitiei.
 
Mandache a ratatat calificarea


In Cipru, Keravnos Strovolou, echipa internationalului roman Andrei Mandache a primit vizita formatiei maghiare Szolnoki Olaj, in ultimul meci din faza grupelor din EuroChallenge. Amenintati de sabia lui Damocles, cipriotii s-au vazut invinsi cu scorul 92-81 si au ratat accederea in fazele superioare ale competitiei. 

Conducatorul de joc roman a evoluat 12 minute, fara sa isi treaca numele pe tabela de marcaj.

Parteneri