Foto

Romania, locul 12 la Campionatul European U18

Reprezentativa feminina U18 a Romaniei si-a incheiat "aventura" de la Campionatul European Global Vision, Divizia A, gazduit de Oradea. Tinerele baschetbaliste tricolore au cedat si in jocul cu Slovenia, scor 47-50, si au incheiat competitia pe locul 12, avand un bilant de o victorie si sapte infrangeri. In intalnirea cu ex-iugoslavele, tricolorele au dominat primele 30 de minute, dar au cedat initiativa in ultimul sfert, castigat de Slovenia la zece puncte diferenta. Dintre jucatoarele Romaniei s-au remarcat Sonia Ursu, autoare a 20 de puncte, si Laura Pal, care a marcat 12 puncte.

Competita a fost castigata de surprinzatoarea echipa a Belgiei, care a surclasat in finala Franta, cu 77-49.
Podiumul a fost completat de Spania, care a invins in finala mica Suedia cu 85-69.


================================

Romania a inegistrat un nou esec la Campionatul European Global Vision, Divizia A, gazduit de Oradea. Fetele pregatite de Gheorghe Mandache si Stefania Bors au pierdut cu 71-75 disputa cu Cehia si mai au de disputat un singur meci, cu Slovenia, in meciul decisiv pentru locurile 11-12. Dintre jucatoarele Romaniei s-au remarcat Sonia Ursu, autoare a 25 de puncte si 14 recuperari, Arina Craciun (15 puncte), Ana Grigore (13 puncte) si Alexandra Dumitrache, care a marcat 10 puncte.

================================

Reprezentativa feminina U18 a cedat astazi in fata Poloniei, cu scorul 51-53, in ultimul meci din Grupa E disputat la Campionatul European Global Vision, Divizia A, gazduit de Oradea. Fetele noastre aveau nevoie de o victorie la macar 11 puncte diferenta pentru a mai spera ca prinde in extremis faza sferturilor de finala, iar primul sfert al meciului cu Polonia a dat senzatia ca acest lucru este posibil. Dupa primele 10 minute Romania conducea cu 17-9, au urmat insa doua sferturi slabe, castigate de adversare cu 16-13 si 24-12. Ultimul sfert a fost castigat de junioarele noastre, insa la o diferenta insuficienta si pentru o victorie de palmares.

Marcatoarele Romaniei:

Laura Pal 17p
Oana Baluta 11p
Ana Grigore 6p, 10 rec
Sonia Ursu 5p
Arina Craciun 4p
Henrietta Blejan 4p
Diana Moraru 2p
Alexandra Dumitrache 2p


Elevele lui Gheorghe Mandache si Stefania Bors raman cu o singura victorie, cea din meciul inaugural, cu Rusia, iar vineri joaca penultimul lor meci la Campionatul European, cu Cehia, in cadrul semifinalelor pentru locurile 9-12.

================================

Nationala de junioare U18 a Romaniei a evoluat ambitios in meciul contra Sloveniei, contand pentru Grupa E din cadrul Campionatului European U18 Global Vision, Divizia A. Avand in Ursu si Craciun doua marcatoare de exceptie si in Baluta - o recuperatoare incredibila, echipa antrenorilor Gheorghe Mandache si Stefania Bors putea obtine victoria care sa le permita sa lupte pentru un loc mai inalt in ierarhia finala. Insa meciul a fost decis de greselile facute de Romania in sfertul secund, castigat de Slovenia la 8 puncte, o diferenta care s-a dovedit insurmontabila pana la sfarsit. Scor final: Romania - Slovenia 53-57.

Marcatoarele Romaniei:

Sonia Ursu 18p, 11 rec
Arina Craciun 14p
Oana Baluta 9p, 13 rec
Bianca Blanaru 6p
Laura Pal 4p

Ana Grigore 2p

Urmatorul meci al Romaniei - ultimul din Grupa E, inainte de meciurile finale pentru locurile din clasament - este programat miercuri, de la ora 20:15, impotriva Poloniei.

================================

Spania a devenit o forta in majoritatea jocurilor sportive, iar acest lucru este valabil si la nivel juvenil, nu numai la seniori. Chiar daca au evoluat in fata unui public optimist, care le-au incurajat pe tot parcursul meciului de la Oradea, junioarele Romaniei U18 s-au recunoscut invinse, intr-o maniera care nu lasa loc niciunui dubiu in ce priveste valoarea extraordinara a adversarelor iberice. Elevele lui
Gheorghe Mandache si Stefania Bors nu au reusit sa inscrie mai mult de 8 puncte in vreun sfert, iar scorul final a fost unul fluviu: 73-25 pentru Spania, intr-un meci contand pentru Grupa E a Campionatului European U18 Global Vision, Divizia A.

Marcatoarele Romaniei:

Sonia Ursu 10p, 9 rec
Arina Craciun 4p
Diana Moraru 4p
Ana Grigore 3p
Oana Baluta 2p
Alexandra Dumitrache 2p


Urmatorul meci al Romaniei este programat marti, de la ora 20:15, impotriva Sloveniei.

================================

Reprezentativa feminina U18 a fost invinsa astazi de nationala similara a Turciei cu scorul 54-37, in ultimul meci din faza preliminara a Campionatului European Global Vision, Divizia A, dar s-a calificat mai departe in Grupa E, unde va da piept cu reprezentativele Spaniei, Poloniei si Slovaciei. De mentionat ca in acest fel Romania a evitat sa ajunga in zona retrogradarii, acolo unde au ajuns echipe de rezonanta in Europa, precum
Rusia, Ucraina, Lituania si Slovacia. 

In ultimul meci din grupa, fetele pregatite de Gheorghe Mandache si Stefania Bors au inceput meciul cu un avantaj de patru puncte dupa zece minute de joc, insa diferenta de pe tabela de marcaj  a Arenei Antonio Alexe din Oradea nu s-a mentinut si in sfertul al doilea. Turcoaicele s-au mobilizat si au inceput sa se distanteze, profitand de ineficienta in atac a echipei Romaniei. Dupa minutele de odihna tricolorele au dat senzatia ca pot reveni, dar evolutia oscilanta a fost speculata de adversare care au mai adaugat inca noua puncte in plus in favoarea lor.

Dar iata marcatoarele Romaniei din aceasta seara: 

Sonia Ursu (7p, 15 recuperari, 2 pase decisive)
Diana Moraru (3p)
Oana Baluta (8p, 6 rec)
Bianca Blanaru (5p,4 rec)
Alina Craciun (14p, 3 rec)

Au mai evoluat: Laura Pal, Ana Grigore, Alexandra Dumitrache, Hanna Demeter.

Urmatorul meci al Romaniei este programat luni, de la ora 20:15, in Arena Antonio Alexe din Oradea, in compania Spaniei, intalnirea fiind transmisa de Digi Sport



================================

Reprezentativa feminina U18 a cedat astazi in fata Suediei, cu scorul 79-41, in al doilea meci din Grupa A disputat la Campionatul European Global Vision, Divizia A, gazduit de Oradea. Dupa victoria de rasunet de ieri in fata Rusiei, tricolorele coordonate de Gheorghe Mandache si Stefania Bors nu s-au regasit astazi si au inceput slab duelul cu nordicele. Conduse la pauza cu o diferenta de 21 de puncte, fetelor noastre nu le-a priit nici pauza, lucru simtit de jucatoarele din  Peninsula Scandinava, care s-au distantat si mai mult pe tabela de marcaj.

Dar iata, conform organizatorilor, evolutia statistica a jucatoarelor noastre:

Laura Pal (7p, 3 recuperari, 2 interceptii)
Sonia Ursu (4p, 4 recuperari, 3 pase decisive, 8 interceptii)
Diana Moraru (2p)
Ana Grigore (2p)
Oana Baluta (6p, 4 rec, 2 capace)
Alexandra Dumitrache (1p)
Henrietta Kinga Blejan (5p)
Hanna Demeter (2p)
Bianca Blanaru (4p,3 rec)
Alina Craciun (8p, 7 rec)

In celalat meci al grupei, Turcia a invins Rusia cu scorul 56-51.

Dar iata toate rezultatele inregistrate in prima zi a Campionatului European Global Vision U18, Divizia A:


Grupa A:
Rusia - Turcia 51-56
Suedia - Romania 79-41

Grupa B:
Lituania - Slovenia 51 - 67
Spania - Polonia 93-37

Grupa C:
Serbia - Ucraina 61-41
Belgia - Italia 61-53

Grupa D:
Olanda - Slovacia 49-42
Franta - Cehia 61-49

Urmatorul meci al Romaniei este programat maine, in Arena Antonio Alexe, de la ora 20:15, impotriva nationalei Turciei.

================================

Reprezentativa feminina U18 condusa de antrenorii Gheorghe Mandache si Stefania Bors a debutat cu dreptul la Campionatul European, Divizia A, dupa ce a invins astazi puternica nationala a Rusiei, cu scorul 52-50.

Tricolorele au condus cu un punct dupa primele zece minute, dar la pauza scorul intre cele doua echipe a fost egal  (21-21). In a doua jumatate, rusoaicele au reusit sa se distanteze la patru puncte, dar incurajate frenetic de spectatorii oradeni, fetele noastre au reusit cu sapte minute inainte de final sa revina si sa preia conducerea pana la final.

Marcatoarele Romaniei din aceasta seara au fost:

Laura Pal (5p, 3 recuperari, 3 interceptii)
Sonia Ursu (20p, 8 recuperari, 3 pase decisive, 8 interceptii)
Ana Maria Grigore (1p, 2 rec)
Oana Baluta (10p, 10 rec, 3 pase decisive)
Alexandra Dumitrache (2p)
Hanna Demeter (8p, 3 rec, 2 interceptii)
Alina Craciun (6p, 5 rec)

Au mai evoluat: Diana Moraru si Bianca Blanaru.

In celalalt meci al grupei A, Suedia a invins la limita Turcia cu scorul 66-64.

Dar iata toate rezultatele inregistrate in prima zi a Campionatului European Global Vision U18, Divizia A:

Grupa A:
Turcia - Suedia 64-66
Romania - Rusia 52-50

Grupa B:
Polonia - Lituania 58-61
Slovenia - Spania 42-76

Grupa C:

Ucraina - Belgia 60-87
Italia - Serbia 53-64

Grupa D:
Slovacia - Franta 32-55
Cehia - Olanda 69-81

Urmatorul meci al Romaniei este programat maine, in Arena Antonio Alexe, de la ora 20:15, impotriva nationalei Suediei, partida fiind transmisa in direct de postul Digi Sport 2.


===============================

Reprezentativa feminina “Under 18” a Romaniei  va debuta astazi la Campionatul European Global Vision, Divizia A,  competitie care se va derula la Oradea, in perioada 4-14 august 2011, in Arena Antonio Alexe si in Sala de Sport a Universitatii. In primul meci al turneului final, tricolorele vor intra in lumina reflectoarelor de la ora 20:15 impotriva puternicei reprezentative a Rusiei.
 
Aflat pe banca in calitate de antrenor principal, Gheorghe Mandache a incercat sa adune la Oradea, impreuna cu antrenoarea Stefania Bors, cele mai valoroase tinere jucatoare din tara.
 
Astfel, au fost convocate 12 baschetbaliste pentru actiunea europeana din municipiul situat pe malul Crisului Repede:
 
PAL LAURA (LPS  ARAD)
MORARU DIANA ALEXANDRA (LPS ARAD)
BALUTA OANA LIVIA (CSM SATU MARE)
DEMETER HANNA (ACS KSE TG. SECUIESC)
DUMITRACHE ALEXANDRA (OLIMPIA BUCURESTI)
DOMOKOS REKA (ACS KSE TG. SECUIESC)
PAL STEFANIA (LPS ARAD)
BLEJAN HENRIETTA KINGA (CSS BEGA TIMISOARA)
BLANARU BIANCA (CSS BEGA TIMISOARA)
GRIGORE ANA MARIA (OLIMPIA BUCURESTI)
URSU SONIA (OLIMPIA BUCURESTI)
CRACIUN ALINA ANDREEA (OLIMPIA BUCURESTI)


Legat de grupa A din care face parte nationala Romaniei,  alatturi de reprezentativele similare ale Turciei, Rusiei si Suediei, tehnicianul Gheorghe Mandache a declarat in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet: “Este o grupa grea, dar toate erau la fel de grele. Adversarele noastre sunt foarte puternice, dar daca iesim din grupa orice se poate intampla!”


In final, reamintim distributia celor 16 participante in grupele Campionatului European Global Vision U18 – Divizia A (feminin) de la Oradea:
Grupa A: Turcia, Suedia, Romania, Rusia
Grupa B: Slovenia, Polonia, Lituania, Spania
Grupa C: Ucraina, Italia, Serbia, Belgia
Grupa D: Slovacia, Cehia, Olanda, Franta
 

Parteneri