Foto

Romania, locul 2 la Campionatul Balcanic U15

Reprezentativa masculina a Romaniei a obtinut medaliile de argint la Campionatul Balcanic U15 - Timisoara 2010, dupa ce a pierdut in fata valoroasei selectionate a Turciei, cu scorul de 46-73 (14-18, 12-12, 16-23, 4-20). Considerata o adevarata finala a intrecerii balcanice, atat Romania cat si Turcia acumuland pana azi punctaj maxim dupa primele doua meciuri, ultima disputa din Sala Prof. Mircea Albu a fost destul de interesanta si de incitanta doar in primele trei sferturi. Puternic sustinuti din tribune de parinti si suporteri, tricolorii pregatiti de Goran Vrkic au inceput destul de bine partida, dar au resimtit foarte repede opozitia unui adversar redutabil, care a facut un adevarat spectacol baschetbalistic.
Echilibrul de pe tabela s-a mentinut pana la pauza mare, Todorov, Hortoglu, Popov, Neagu si Ciordas reusind sa tina piept micutilor baschetbalisti turci, care au etalat un baschet superb.
Cu un plus evident de valoare, mai ales la bagajul de cunostinte tehnice, Turcia a apasat pe acceleratie dupa revenirea de la vestiare si s-a distantat la 53-42 in finalul sfetului al treilea. In ultimele zece minute, in fata unui presing agresiv foarte bine pus la punct, micutii nostri tricolori au cedat teren iar Turcia a incheiat triumfal, castigand atat partida, cat si laurii Campionatului Balcanic. 
Au marcat pentru Romania: Georgescu (3), Tudorache (1), Neagu (3), Todorov (8), Covrig (2), Rotariu (2), Covaciu (3), Hortoglu (11), Popov (6), Ciordas (5), Staicu (2). A mai jucat: Ovidiu Udrea.
La finalul partidei, Federatia Romana de Baschet a acordat 3 premii speciale:
MVP - BERKE SUNGUR (Turcia)
BEST SCORER - ULUBAY OKBEN (Turcia)
CEL MAI DE PERSPECTIVA JUCATOR - STEFAN NEAGU (Romania)

In primul meci al zilei, Bulgaria a invins Macedonia, cu 49-44, iar la final au fost acordate urmatoarele premii speciale, constand in echipament sportiv marca Nike:
MVP - Vasil Stoimenov (Bulgaria)
BEST REBOUNDER - Daniel Nacevski (Macedonia)
BEST PLAYMAKER - Hristo Petrov (Bulgaria)

Astfel, dupa trei zile cu sase meciuri de un ridicat nivel tehnic, a cazut cortina peste editia din 2010 a Campionatului Balcanic U15, clasamentul final fiind urmatorul:
1. TURCIA (6 p)
2. ROMANIA (5 p)
3. BULGARIA (4 p)
4. MACEDONIA (3 p)

In urma propunerilor celor patru antrenori, iata si premiile speciale acordate de FRB la finalul turneului balcanic:

MVP - ALEMDAROGLU MEHMET (Turcia)
BEST FIVE
1. TODOROV CASIAN (Romania)
2. DANIEL NACEVSKY (Macedonia)
3. SUNGUR BERKE (Turcia)
4. CIORDAS ANDREI (Romania)
5. HORTOGLU MEHMET (Romania)

Parteneri