Foto

Romania - Belarus 58-75, in a doua zi de la Khalipski Cup 2015

Fara Annemarie Parau, Gabriela Irimia si Elisabeth Pavel - odihnite de antrenorul Florin Nini - Romania a inceput extrem de bine meciul de la Minsk, contra nationalei-gazda, Belarus. In primele minute, jocul a fost echilibrat, apoi gazdele s-au distantat la 5 puncte (12-7). A urmat un run formidabil al tricolorelor, de 12-0, extins dincolo de prima pauza. Pana la finalul primelor 10 minute, Romania a inscris 7 puncte, apoi, in debutul sfertului secund, inca 5, fara sa primeasca vreo unul si trecand in avantaj cu 19-12. A urmat o revenire belarusa, iar pana la pauza mare s-a mers apoi cap la cap. Pe finalul primei reprize, Belarus conducea cu doua puncte, Romania a ratat un atac si, in utima secunda, gazdele au inscris un cos de 3 puncte, terminand in avantaj de 5 puncte.

Dupa reluare, tricolorele au parut ca acuza socul primirii acelui ultim cos din prima repriza si, dupa cateva ratari, staff-ul tehnic a luat decizia de a rula cat mai multe dintre cele 12 jucatoare inscrise pe foaia de arbitraj, cu gandul de a testa cat mai multe variante de joc pentru majora competitie Eurobasket Women 2015. Belarus s-a distantat lejer pe tabela, scorul final consfintind un avantaj de 17 puncte pentru gazde: 75-58.

Pentru Romania au inscris: Marginean 13p, Stoenescu 10p, Pascalau 6p, Pop 6p, Cutas 5p, Ursu 4p, Bigica 4p, Olah 4p, Cursaru 3p, Craciun 3p

Parteneri