Foto

Romania a castigat Turneul International de la Sibiu fara infrangere!

Reprezentativa de seniori a Romaniei a castigat si ultimul joc din cadrul Turneului International ce a fost gazduit de Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, baschetbalistii pregatiti de antrenorii Marcel Tenter, Milorad Perovic si Claudiu Fometescu impunandu-se in fata selectionatei similare a Olandei, cu scorul de 76-69 (17-14, 17-18, 22-18, 20-19).  Astfel, Romania a castigat Turneul International de Sibiu, cumuland trei victorii in cele trei meciuri disputate, in vreme pe pozitiile urmatoare s-au clasat in ordine Olanda, Elvetia si Tunisia.
 
Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu a gazduit in aceasta seara meciurile ultimei runde din cadrul Turneului International amical, Elvetia confruntandu-se cu Tunisia, iar Romania primind replica Olandei. Dupa o disputa dominata clar de elevii antrenorului Peter Alecksic, Elvetia s-a impus in fata Tunisiei, cu scorul de 79-52, si a obtinut astfel locul al treilea. In finala turneului, baschetbalistii tricolori s-au „ciocnit” cu reprezentantii „Tarii Lalelelor”, intr-un joc destul de echilibrat, in care echipa noastra a reusit o adevarata demonstratie de forta la capitolul aruncarilor de la mare distanta, bifand o linie incredibila: 13 reusite de trei puncte din 22 de incercari (59,1%)!  Cu doua victorii la activ in fata Elvetiei si Tunisiei, atat Romania, cat si Olanda, au vizat inca de la debut o desprindere pe tabela, tricolorii reusind cu o aparare ceva mai exacta sa ia o mica distanta in finalul primului sfert: 17-14. Echilibrul s-a mentinut si in urmatoarele zece minute, Romania exceland prin Vlad Moldoveanu si Andrei Mandache la aruncarile de la distanta, astfel ca la pauza, tabela indica in continuare un mic avantaj pentru echipa noastra: 34-32. Reveniti de la vestiare cu forte proaspete, tricolorii forteaza desprinderea si ajung la un moment dat sa conduca la o diferenta de zece puncte, dar olandezii nu renunta asa usor si revin din nou in joc, finalul celui de-al treilea sfert fiind din nou echilibrat: scor 56-50. In ultima parte a jocului, Romania isi continua recitalul de dupa linia de trei puncte, la rampa iesind Adi Gutoaia si Mita Paul, astfel ca olandezii nu reusesc sa gaseasca resursele necesare de a mai reface diferenta si s-au vazut obligati sa se recunoasca invinsi, fluierul final consemnand victoria echipei antrenate de Marcel Tenter, cu scorul de 76-69.
Conform statisticii oficiale, punctele victoriei Romaniei au fost aduse de MANDACHE (18 p, 4x3, 2 rec, 2 pase, 1 int), MOLDOVEANU (15 p, 3x3, 1 pasa), GUTOAIA (14 p, 4x3, 5 rec, 3 pase), NICOARA (10 p, 4 rec, 3 pase), BACIU (8 p, 4 rec), PAUL (7 p, 2x3, 1 rec, 4 pase), TIBIRNA (4 p, 2 rec, 1 pasa). Au mai evoluat TUDOR (9 pase, 1 int), JUCAN (4 rec, 1 int), SZIJARTO (1 pasa) si TOROK.
De la olandezi s-a remarcat Williams (18 p, 4x3, 2 rec, 4 pase, 2 int).
In urma rezultatelor din ultima zi a intrecerii amicale de la Sibiu, iata clasamentul final al Turneului International:
1. Romania – 6 puncte (3 victorii)
2. Olanda – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Elvetia – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. Tunisia – 3 puncte (3 infrangeri)
Reamintim ca Romania s-a mai impus in fata Tunisiei, cu 59-47, si a dispus in prima zi de Elvetia, cu 72-67.
In urmatoarele zile, nationala Romaniei isi va continua programul de pregatire pentru meciurile oficiale din cadrul campaniei de calificare la Eurobasket 2015, astfel:
 
01 - 04.08. – turneu international amical in Samokov – Romania va evolua impotriva Bulgariei si Danemarcei
04 - 08.08. – Bucuresti – cantonament de pregatire
10.08. – Slovacia - Romania (la Pezinok, Grupa F, calificari Eurobasket 2015)
13.08. – Romania – Suedia (la Sibiu, in Grupa F)
17.08. – Letonia – Romania (la Riga, in Grupa F)
20.08 – Romania – Slovacia (la Sibiu, in Grupa F)
24.08 – Suedia – Romania (la Boras, in Grupa F)
27.08. – Romania – Letonia (la Sibiu, in Grupa F)

Parteneri