Foto

Romania a cedat cu greu in fata Italiei la turneul de la Schio

Selectionata feminina a Romaniei a cedat in fata reprezentativei similare a Italiei, cu scorul de 63-66 (12-19, 16-16, 20-9, 15-22), luni seara, la Schio, in ultimul meci din cadrul turneului de iarna Famila Cup. In urma acestui rezultat, peninsularele au cucerit trofeul Famila Cup, avand o victorie si in fata nationalei Rusiei, de care a trecut duminica seara, cu scorul de 61-59.

Dupa un prim meci modest in debutul turneului international de iarna Famila Cup, in care nationala Rusiei ne-a dominat categoric si s-a impus lejer, cu 77-47, luni seara, selectionata tricolora pregatita de antrenorii Florin Nini si Radu Alexandru a reusit un meci foarte bun in fata puternicei reprezentative a Italiei. Invingatoare in fata selectionatei Rusiei, cu 61-59, baschetbalistele din Italia au fortat nota inca de la inceput, dar s-au lovit de opozitia puternica a nationalei noastre tricolore, astfel ca primul sfert s-a terminat cu usor avans pentru gazde: scor 19-12. In urmatoarele zece minute, scorul a avut oscilatii destul de mari - 21-12 in min. 11 pana la 27-28 in min. 18 si din nou 35-28 in min. 20 - jocul baschetbalistelor noastre imbunatatindu-se o data cu scurgerea timpului de joc. La reluare, cu Anca Stoenescu in forma deosebita, si cu pivotii Craciun si Pascalau de nedepasit sub panouri, tricolorele declanseaza o noua cursa nebuna de urmarire si realizeaza un reviriment fantastic, preluand conducerea in finalul celui de-al treilea sfert cu 48-44. Ultimul sfert este din nou controlat de gazde, care reusesc sa revina si sa preia conducerea pe tabela de marcaj, gestionand perfect pana la final avansul minim, astfel ca fluierul final ingheata scorul la 66-63 pentru Italia.
Conform datelor oferite de organizatori, punctele Romaniei au fost marcate de STOENESCU (16 p, 4 rec, 2 pase), PASCALAU (9 p, 9 rec), STOIEDIN (9 p, 5 rec), CRACIUN (7 p, 11 rec, 2 pase), CURSARU (7 p, 2 rec, 3 pase), UIUIU (6 p, 3 rec, 1 pasa), IRIMIA (5 p, 3 rec), URSU (4 p, 6 rec, 3 pase). Au mai evoluat SIPOS (1 rec), DEMETER, FILIP si CUTAS.
De la gazde s-au remarcat CRIPPA (13 p, 4 rec, 2 pase) si DOTTO (13 p, 2 pase).

In urma acestui ultim rezultat, Italia a cucerit trofeul Famila Cup, Rusia s-a clasat pe locul secund iar Romania a terminat pe locul al treilea.

Reamintim ca selectionata feminina a Romaniei se afla in plina campaniei de pregatire a Eurobasket Women 2015, competitie ce va fi gazduita de sase orase din Romania si Ungaria, si a evoluat la Schio fara baschetbalistele care activeaza in strainatate, dar si fara Annemarie Parau, Elisabeth Pavel si Andreea Orosz, accidentate. La turneul final european de anul viitor Romania va intalni, la Timisoara, in cadrul Grupei A, puternicele selectionate ale Frantei, Cehiei, Ucrainei si Muntenegru.

Parteneri